Un destello de libertad. De #blacklivesmatter a la liberación negra

  • Fons bibliogràfic
  • Pau, Antimilitarisme i Conflictes, Cultures i moviments migratoris
  • A partir de 16 anys
  • Castellà
  • Keneanga-Yamahtta Taylor
  • Gratuït amb fiança 0.00€
  • Teixell: 314.722 TAY

Els repetits assassinats de noies i nois negres han galvanitzat a la població afroamericana mostrant la il·lusió d'una societat postracial. Crisi, desocupació, polítiques racistes i sobretot impunitat policial han estat el detonant de les explosions que s'han seguit des de l'estiu de 2015 fins al final de l'era Obama. L'emergència d'una multitud de grups, entre els quals destaca #BlackLivesMatter (Les vides negres importen), constitueix l'acta de naixement d'una nova generació activista; també el primer assaig de noves formes de protesta.

En aquest llibre, Keeanga-Yamahtta Taylor recorre la història recent del moviment negre. El Moviment pels Drets Civils i els Black Panthers. El contraatac econòmic i ideològic de Nixon i Reagan. Els límits de la integració de polítics negres en les institucions, amb Obama com a millor exponent. Destaca els elements de novetat de la recent onada de protestes i també els múltiples problemes als quals s'enfronta. El seu treball és segurament la millor anàlisi política sobre les relacions entre el vell i el nou moviment negre i un dels millors instruments disponibles per a pensar les formes d'extensió i organització d'una nova generació de moviments socials, capaços de creuar classe i «raça» no sols per a entendre l'opressió sinó, sobretot, com a única possibilitat d'enfrontar-la.

Calendari disponibilitat

Disponible Reservat

Formulari sol·licitud

En el cas que el préstec del recurs tingui un cost econòmic s'ha d'ingressar amb antelació al núm. de compte Triodos 1491 0001 28 2033582723

Per més informació: educacio@solidaries.org o al telèfon 972 219 916

Condicions del servei de préstec