Actualitat

 • Pàgina 1 de 311
 • Campanya per denunciar els efectes de l’aplicació de l’article 155, en l’àmbit social

  15/12/2017

  Campanya per denunciar els efectes de l’aplicació de l’article 155, en l’àmbit social

  La Xarxa pels Drets Socials (XDS) inicia aquesta setmana una campanya a les xarxes socials amb la que denunciaran les conseqüències produïdes per l’aplicació del 155 en l’àmbit social, que suposen una pèrdua de drets per a tota la ciutadania i, especialment, per aquelles persones en situació de més vulnerabilitat. Cada dia, a les 20h, faran un tuit-denúncia i demanen la col·laboració ciutadana per ampliar la difusió.

 • Oferta educativa en cultura de pau i solidaritat, als centres educatius de Figueres

  14/12/2017

  Oferta educativa en cultura de pau i solidaritat, als centres educatius de Figueres

  El  Consell Municipal de Solidaritat i Cooperació de Figueres ha elaborat un recull amb l'oferta educativa de les entitats solidàries que participen en aquest organisme. Es tracta d'activitats per al nou curs escolar, adreçades a les escoles i instituts de Figueres, per donar a conèixer la tasca que realitzen tant en altres països com a casa nostra.

 • Creix la venda d'armes

  12/12/2017

  Creix la venda d'armes

  L'Stockholm International Peace Research Institute (SIPRI) ha fet públic noves dades, segons les quals les vendes d'armes i serveis militars per part de les principals empreses productores del món d'aquest sector -les SIPRI Top 100- van arribar a prop de 375.000 milions de dòlars el 2016. Això implica el primer creixement des del 2010. Foto: Flickr/Jasper Nance

 • El vaixell Astral d'Open Arms és al port de Roses

  12/12/2017

  El vaixell Astral d'Open Arms és al port de Roses

  Des d'ahir i fins al proper dissabte, 16 de desembnre, l’ONG Proactiva Open Arms és a Roses amb el seu vaixell Astral, on dur a terme una campanya de sensibilització sobre la crisi humanitària que es viu a la Mediterrània. La campanya s'adreça a escolars de primària i secundària, però també es pot visitar el vaixell.

 • La Campanya Internacional per a l’Abolició de les Armes Nuclears, Premi Nobel de la Pau 2017

  11/12/2017

  La Campanya Internacional per a l’Abolició de les Armes Nuclears, Premi Nobel de la Pau 2017

  Coinicidint amb el Dia dels Drets Humans, ahir diumenge 10 de desembre, es lliurava el Premi Nobel de la Pau que aquest any ha estat per a la Campanya Internacional per l'Abolició de les Armes Nuclears (ICAN). Es tracta d'una coalició internacional amb seu a Ginebra (Suïssa) formada per 330 entitats d'una vuitantenta de països, i entre les que hi trobem l'entitat FundiPau.

 • L'Europa de les portes tancades

  30/11/2017

  L'Europa de les portes tancades

  El CeDRe , Centre de Recursos per la Pau i la Solidaritat, ha incorporat un nou recurs al seu fons: l'exposició "L'Europa de les portes tancades" que recull 20 il·lustracions de Joan Antoni Poch, JAP, publicades els darrers anys al diari El Punt Avui. Es tracta d'unes vinyetes que posen el focus en les injustícies, els abusos i les violacions que pateixen les persones més vulnerables.

 • Neix VotxTothom

  29/11/2017

  Neix VotxTothom

  Entre el 13% i el 15% dels ciutadans majors de 18 anys no pot participar en unes eleccions. Ahir es va presentar VotxTothom. La Plataforma pel Dret a Vot de les Persones Estrangeres, que agrupa diferents organitzacions, col·lectius i persones -com Espai Antiracista Salt-Girona- que comparteixen la necessitat de prioritzar la reivindicació per al dret a vot de les persones estrangeres com un punt imprescindible per esdevenir una democràcia real i una societat justa i igualitària. Foto: campanya per al Dret a Vot de la Coordinadora al 2006

 • Xavier Antich parla de la regressió dels drets democràctics

  28/11/2017

  Xavier Antich parla de la regressió dels drets democràctics

  Les entitats solidàries de la Coordinadora d'ONG Solidàries commemorem dilluns vinent el 69è aniversari de la Declaració Universal dels Drets Humans. Un aniversari amb regust amarg perquè veiem com, en qüestió de respecte als drets fonamentals, anem enrere. El proper dilluns 4 de desembre, us esperem a la Casa de Cultura, amb diverses activitats programades.

 • Recurs del mes de desembre

  24/11/2017

  Recurs del mes de desembre

  Al CeDRe estem d'estrena amb una nova exposició que parla de racisme i de portes tancades a través del còmic i l'humor d'un ninotaire molt conegut a casa nostra, en JAP.

  Per acompanyar-la us proposem alguna lectura sobre el racisme però també sobre la tolerància que esperem que pugeu utilitzar ben aviat. 

  Molt bones vacances a tothom i fins l'any que ve!

 • Fons per a l’Asil, la Migració i la Integració.

  24/11/2017

  Fons per a l’Asil, la Migració i la Integració.

  En el marc del Fons per a l’Asil, la Migració i la Integració, la Comissió Europea publica dues convocatòries de propostes d’interès per als ens locals. Ambdues tenen com a data límit de presentació de candidatures l’1 de març de 2018.

 • Tercera temporada del programa de solidaritat Mirades, a Televisió de Girona

  24/11/2017

  Tercera temporada del programa de solidaritat Mirades, a Televisió de Girona

  I ja en van tres! Aquest dissabte, 25 de novembre, ha començat la nova temporada del programa de solidaritat Mirades, que la Coordinadora d'ONG Solidàries fa conjuntament amb Televisió de Girona. "Fusells o pintades" és la primera proposta de la temporada, sobre la resistència pacífica del poble Sahrauí als territoris ocupats. Un documental de Jordi Oriola Folch que podreu veure a continuació.

 • Pàgina 1 de 311