Actualitat

 • Pàgina 1 de 323
 • Kristian Herbolzheimer, nou director de l’ICIP

  17/07/2018

  Kristian Herbolzheimer, nou director de l’ICIP

  L’Institut Català Internacional per la Pau (ICIP) ha escollit l'enginyer tècnic agrícola i analista de processos de pau, Kristian Herbolzheimer,com a nou director de la institució. El canditat ha superat un concurs públic en el qual s'han presentat més de dues-centes candidatures.

 • L'ASCHPG demana un consulat d'Hondures a Girona

  09/07/2018

  L'ASCHPG demana un consulat d'Hondures a Girona

  A la demarcació de Girona hi viuen uns 30.000 hondurenys i hondurenyes. Es tracta d'una de les comunitats més nombroses. Aquest dilluns, 9 de juliol, s'ha aprovat per unanimitat una moció al ple de l'Ajuntament presentada per l'Associació Cultural d'Hondures a la Província de Girona (ASCHPG) amb el suport de la Coordinadora d'ONG Solidàries, que insta el consistori a demanar la ubicació d'un consolat a Girona ciutat i demana que es condemni la violència institucional contra les persones que es manifesten pacíficament en contra de la corrupció electoral hondurenya. FOTO: ASCHPG

 • La cara fosca del Mundial

  09/07/2018

  La cara fosca del Mundial

  Mentre que milions de persones animen els seus equips favorits durant la Copa del Món de Futbol, l'informe del col·lectiu Éthique sur l’étiquette i la Campanya de Roba Neta, ‘Joc brut’, revela que Adidas i Nike, patrocinadors importants de l’esdeveniment mundial, paguen salaris de pobresa a les milers de dones treballadores de la seva cadena de subministrament que cusen les camises i sabates de futbol de jugadors i seguidors.

 • Caravana Obrim Fronteres Salt-Girona

  06/07/2018

  Caravana Obrim Fronteres Salt-Girona

  La tercera edició de la Caravana Obrim Fronteres sortirà des de Salt rumb a Itàlia, amb més de 300 persones d'arreu de l'Estat espanyol de més de 100 organitzacions i prop d'una trentena de Catalunya. Serà divendres 13 de juliol i l'acollida al municipi saltenc inclou diverses activitats obertes a tota la ciutadania.

 • Els infants sahrauís arriben a Girona

  06/07/2018

  Els infants sahrauís arriben a Girona

  Una trentena de nens i nenes dels campaments de refugiats de la daira de Farsia han arribat els últims dies per passar els dos mesos d'estiu amb famílies de diversos municipis del Gironès, el Pla de l’Estany, l’Alt i el Baix Empordà, la Garrotxa, la Selva interior i Osona. La mainada sahrauí forma part del programa "Vacances en Pau" que l'Associació Catalana d'Amics del Poble Sahrauí (ACAPS-Girona) a la demarcació.

 • 3 anys de Llei Mordassa

  03/07/2018

  3 anys de Llei Mordassa

  Indefensió per oposar-se a la versió policial un cop s'ha tramitat la denúncia, desmobilització ciutadana, criminalització d'activistes, periodistes i moviments ciutadans... Amnistia Internacional fa balanç dels tres anys de l'aprovació de la Llei Mordassa i confirma la consolidació del deteriorament de la llibertat d'informació, expressió i reunió pacífica. De moment, ja ha recollit 65.000 signatures per demanar al govern espanyol que reformi la Llei Orgànica de Seguretat Ciutadana.

 • Ajuts per a activitats d'acollida i integració social de persones immigrades

  03/07/2018

  Ajuts per a activitats d'acollida i integració social de persones immigrades

  El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies ha obert una convocatòria de subvencions per a projectes i activitats d'entitats de l'àmbit de polítiques socials, on s'inclouen els Programes i activitats d'acollida i integració social de persones immigrades.

 • Quina és la situació del Fons Català de Cooperació?

  03/07/2018

  Quina és la situació del Fons Català de Cooperació?

  Des de fa temps, la situació del Fons Català de Cooperació a la baixa com a eina municipalista de cooperació, preocupa a la Coordinadora d'ONG Solidàries. És per això que la setmana passada vam convocar una reunió entre membres del nostre Secretariat i equip tècnic i representants de partits amb representació municipal a les comarques gironines, amb l'objectiu de tornar a posar en valor la cooperació que es fa des dels municipis. 

 • Nicaragua vol la pau

  02/07/2018

  Nicaragua vol la pau

  SOARPAL encara la commemoració del 32è aniversari de l’Agermanament Arbúcies-Palacagüina enmig d'un greu conflicte a Nicaragua. Donada la situació, l'entitat ha decidit suspendre la 33a Brigada Solidària entre el municipi de La Selva i el nicaragüenc, i orienta l'activitat del dissabte 14 de juliol a Arbúcies, cap al debat i la reflexió sobre les causes del conflicte actual, amb la jornada "Nicaragua quiere la paz".

 • Músics refugiats sirians, a Girona

  02/07/2018

  Músics refugiats sirians, a Girona

  En el marc del Festival de Guitarra Girona- Costa Brava, la Plataforma Girona Acull programa el proper 11 de juliol el concert “The way to Aleppo. Political & love songs about Syria” d’Abdallah Ghbash. Un concert que inclou cançons d'amor i de compromís social vers Síria, composades pel mateix Ghbash.

 • Petits projectes per canviar el món

  27/06/2018

  Petits projectes per canviar el món

  A partir d'aquest mes de juny el CeDRe posa a diposició de tothom una nova exposició de l'entitat Banyoles Solidària, que mitjançant 16 murals mostra els projectes fets per aquesta entitat del Pla de l'Estany a Kerewan (Gàmbia), Condega (Nicaragua) i Segundo Montes (El Salvador).

 • Pàgina 1 de 323