Actualitat

 • Pàgina 1 de 304
 • COMUNICAT: Sense garanties de canvi per tornar al Consell Municipal de Solidaritat i Cooperació (CMSC)

  21/06/2017

  COMUNICAT: Sense garanties de canvi per tornar al Consell Municipal de Solidaritat i Cooperació (CMSC)

  Després d’una primera reunió amb l’alcaldessa, Marta Madrenas, el tinent d’alcalde de sostenibilitat, medi ambient, participació i cooperació, Eduard Berloso, i el regidor de Cooperació, Cristóbal Sánchez, les entitats de la Coordinadora d’ONG Solidàries, reunides aquest dilluns en assemblea extraordinària, constatem que:

 • Aprendre sobre l'exili

  20/06/2017

  Aprendre sobre l'exili

  Avui, 20 de juny, és el Dia Mundial de les Persones Refugiades. Un dia per entendre el món, per denunciar la violència que exerceixen els estats i un dia per donar veu a totes les persones atrapades en un present esfereïdor, injust i cruel. Per aquest motiu, des del CeDRe de la Coordinadora us volem donar a conèixer lectures i materials sobre la situació i el testimoniatge dels més de 60 milions de persones que en aquests moments, busquen refugi i seguretat per a la seva vida i la de les seves famílies.

 • Concentració i cinefòrum, en el Dia Mundial per a les persones refugiades

  13/06/2017

  Concentració i cinefòrum, en el Dia Mundial per a les persones refugiades

  A dia d'avui, l'Estat espanyol només ha acollit 1.304 persones de les 17.337 a què es va comprometre. En motiu del Dia Internacional per les Persones Refugiades, la Plataforma Girona Acull i la Coordinadora Obrim fronteres organitzen una concentració a La Jonquera i la projecció d'un documental amb taula rodona. Foto: Makoki13

 • Adéu a Salvador Sunyer

  12/06/2017

  Adéu a Salvador Sunyer

  Divendres passat coneixíem la trista notícia de la mort de Salvador Sunyer, exalcalde de Salt, que havia estat també diputat al Parlament de Catalunya, president del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament   i  Creu de Sant Jordi (1994). Una persona estimada per la gent de la Coordinadora. A continuació trobareu els articles de comiat de Jaume Soler (Nic), Sebas Parra i Manel Mesquita.

 • Petites, femenines, democràtiques i ben formades en Pau: així són les ONGD de les comarques gironines

  12/06/2017

  Petites, femenines, democràtiques i ben formades en Pau: així són les ONGD de les comarques gironines

  Aquest dissabte, hem celebrat la Jornada Anual de la Coordinadora d’ONG Solidàries a Espolla, un lloc emblemàtic pel seu veïnatge amb el camp de tir de la Base Militar de Sant Climent Sescebes. Acollits, precisament, per la gent de la Plataforma Alto el Foc a l’Albera i del Grup d’Empordanesos i Empordaneses per la Solidaritat, la jornada ha posat el focus en com treballen les entitats la cultura de pau i l’antimilitarisme. Un treball que partia d’una enquesta feta entre les ONGD de la Coordinadora i que dóna una radiografia orientativa de la solidaritat que es fa a la nostra demarcació.

 • Tanquem la temporada del Mirades, parlant dels fills de la immigració

  08/06/2017

  Tanquem la temporada del Mirades, parlant dels fills de la immigració

  Dissabte passat es va emetre l'últim Mirades de la temporada. Mirades és un programa que fem conjuntament i gràcies a Televisió de Girona. Amb un format nou, aquesta temporada hem tractat d'economia social, de la problemàtica a l'Albera amb el camp de tir de la base militar de Sant Climent Sescebes, de Drets Humans, de brigades d'estiu, de la campanya Periodistes per la Pau, de racisme institucional, d'islamofòbia, dels fills de la immigració i de la masoveria urbana. Si us n'heu perdut algun, us convidem a recuperar-los!

 • Valdênia Paulino: «La policia segueix el model de l’exèrcit i tracta la gent pobra com a enemics»

  08/06/2017

  Valdênia Paulino: «La policia segueix el model de l’exèrcit i tracta la gent pobra com a enemics»

  Té una biografia impressionant. Ella i la seva família van arribar a Sapopemba -una regió perifèrica de São Paulo amb gairebé 300.000 habitants i 28 favel·les-, buscant una vida millor. Va passar de recollir vidre i fems per ajudar la família a sobreviure, a llicenciar-se en Dret i Pedagogia. Va iniciar el seu activisme en els Drets Humans de molt jove, motivada per les mil i una injustícies que va veure i viure al seu barri. Amb 14 anys, ja ajudava la comunitat donant classes d’alfabetització. Al 1987 posa en marxa una casa d’acollida per a exprostitutes, i dos anys després impulsa un centre per a la defensa dels drets dels infants i un centre pels drets humans. Denuncia que al Brasil hi ha un genocidi de la joventut negra.

 • Guerra i exili: vides aturades

  08/06/2017

  Guerra i exili: vides aturades

  Aquesta setmana s'ha posatg en marxa el cicle 'Guerra i exili: vides aturades', que vol fer memòria del que ha passat i parlar també, del que està passant amb els prop de quatre milions de persones que intenten buscar refugi a les fronteres europees. Es projectaran tres documentals i s'ha programat també una taula rodona per parlar d'aquesta crisi humanitària.

 • Jornada Anual a Espolla

  01/06/2017

  Jornada Anual a Espolla

  Com cada any, les entitats de la Coordinadora d'ONG Solidàries celebrem la nostra Jornada Anual, i enguany se centra en la cultura de pau i l'antimilitarisme i en com treballem la cultura de pau des de les entitats. La cita és el proper dissabte 10 de juny a partir de les 10 del matí, a La Coromina, Espolla. Els amfitrions que acullen la Jornada i per tant l'organització logística, és la gent del Grup d'Empordanesos i Empordaneses per la Solidaritat i la de la Plataforma Alto el Foc a l'Albera.

 • Recurs del mes de juny

  26/05/2017

  Recurs del mes de juny

  El mes de juny inclou un munt de dies internacionals i mundials que estan directament relacionats amb el mediambient, és per aquest motiu que des del CeDRe us proposem per aquest mes un seguit de lectures i estudis sobre el tema. 

  Esperem que us siguin útils!

 • Casa Nostra, Casa Vostra obre una convocatòria per a projectes sobre migració i refugi

  26/05/2017

  Casa Nostra, Casa Vostra obre una convocatòria per a projectes sobre migració i refugi

  Tres mesos després de la gran manifestació que va posar punt final a la campanya #VolemAcollir,  Casa Nostra, Casa Vostra ha fet balanç: malgrat l'enorme mobilització de la ciutadania, les administracions no han fet prou per donar una resposta adequada a la crisi de les persones refugiades. En aquest sentit, l'entitat ha presentat un document amb 148 exigències per a l'Estat, la Generalitat i els ajuntaments, i ha obert també, una convocatòria de subvencions per donar sortida als 211.562 euros recollits a la campanya.

 • Pàgina 1 de 304