Actualitat

 • Pàgina 1 de 320
 • Guia educativa sobre les migracions a la Mediterrània

  22/05/2018

  Guia educativa sobre les migracions a la Mediterrània

  El Servei Civil Internacional Stop Mare Mortum són les dues entitats impulsores de la Guia Entre[terres]. Es tracta d’un material educatiu per dotar les escoles, instituts i altres entitats educatives d’eines per abordar el tema de les persones refugiades i les migracions, des d’una perspectiva de construcció de pau i de transformació social.

 • Passa't al consum responsable!

  18/05/2018

  Passa't al consum responsable!

  Fa temps que tens ganes de canviar de companyia elèctrica i no saps com? Sempre has volgut tenir un compte en un banc ètic i no has trobat mai el moment de fer-ho? T'han parlat d'una cooperativa de consum ecològic i has decidit que ha arribat el moment de menjar sa? El 22 de maig, a Girona, davant de la seu de la Generalitat de Catalunya, l'Ateneu Cooperatiu Terres Gironines organitza una Install Party, que t'ajudarà a fer-ho possible.

 • Jornada Anual 2018: Racismes

  17/05/2018

  Jornada Anual 2018: Racismes

  Malauradament el racisme ha anat en augment en els darrers anys. Per això, l'assemblea de la Coordinadora d'ONG Solidàries va decidir fer-ne l'eix de treball de la propera Jornada Anual, del proper dissabte, 26 de maig, al centre cívic Palau de Girona.

 • La Caravana Obrim Fronteres 2018 sortirà de Salt

  15/05/2018

  La Caravana Obrim Fronteres 2018 sortirà de Salt

  Del 13 al 22 de juliol, una caravana recorrerà la distància Salt-Sicília per posar el focus en el trajecte entre Líbia i Itàlia, la principal ruta d'entrada marítima a Europa i la més llarga, perillosa i mortífera. L'Espai Antiracista Salt-Girona Girona Acull són dues de les entitats gironines que hi participen. La xarxa Caravana Obrim Fronteres demana voluntariat per dur a terme diverses tasques.

 • Massacre a Gaza per commemorar la Nakba

  15/05/2018

  Massacre a Gaza per commemorar la Nakba

  Una cinquantena de palestins i palestines –d’entre els quals hi ha com a mínim vuit menors- han estat assassinats per protestar per la posada en marxa de l’ambaixada nordamericana a Jerusalem, coincidint amb el 70è aniversari de la Nakba, la catàstrofe per a la població paletsina que va suposar la creació de l’estat jueu. Es tracta d’una nova mostra de força d’Israel que se suma a la nova provocació del president dels Estats Units, Donald Trump, amb el trasllat de l'ambaixada.

 • Pas enrere en la lluita contra les desigualtats

  09/05/2018

  Pas enrere en la lluita contra les desigualtats

  Una legislatura perduda pel que fa a la lluita contra les desigualtats i la pobresa. Aquesta és una de les conclusions de l'informe Paso atrás en la legislatura del cambio, que publica Polétika -una xarxa formada per unes 500 organitzacions de la societat civil com Oxfam Intermón o Metges del Món, que fa el seguiment dels compromisos adquirits pels partits polítics espanyols en la lluita contra les desigualtats.

 • Nova guia pedagògica sobre el tema migracions

  08/05/2018

  Nova guia pedagògica sobre el tema migracions

  L'exposició "L'Europa de les portes tancades", inclosa al fons del CeDRe, Centre de Recursos per la Pau i la Solidaritat, i que consta de 20 il·lustracions del ninotaire JAP, ja disposa d'una Guia Pedagògica perquè alumnat i docents puguin treballar en profunditat els temes que apareixen en aquesta mostra: la Llei d'Estrangeria, el racisme, les polítiques migratòries europees, la vulneració de drets als més vulnerables, etc.

 • ETA es dissol

  07/05/2018

  ETA es dissol

  La societat civil i els mediadors internacionals han fet possible la dissolució d'ETA. La pau al País Basc es va començar a gestar fa més d'una dècada però ara, amb el comunicat que l'organització terrorista va fer públic la setmana passada, aquesta pau va agafant forma. Tot i així, el govern espanyol no dóna per bo aquest procés i insisteix a criminalitzar les negociacions com a via per arribar a la pau. No hi haurà perdó, no hi haurà acostament de presos, diu el govern espanyol, per a qui la repressió policial i l'empresonament d'etarres és el que ha forçat la dissolució d'ETA. Hem recollit algunes opinons sobre la fi de l'organització basca.

 • Irregularitat sobrevinguda

  03/05/2018

  Irregularitat sobrevinguda

  Disposar o no d'un permís de residència, treballar o estudiar aquí,condiciona drets com el del reagrupament familiar, a l'habitatge, a la salut, o a la lliure circulació. La pèrdua del permís de residència, doncs, fa que les persones estrangeres vegin retallats els seus drets. "No som mà d'obra, som persones! #ProuIrregularitatSobrevinguda" és una nova campanya de l'Espai Antiracista Salt-Girona, que ho denuncia.

 • Recurs del mes de maig

  03/05/2018

  Recurs del mes de maig

  Estrenem el mes de maig amb propostes que volen donar més contingut als dies commemoratius. 

 • Sense cobertura sanitària universal

  03/05/2018

  Sense cobertura sanitària universal

  El Tribunal Constitucional ha admès a tràmit el recurs de l'Estat contra la llei catalana que garanteix l'accés sanitari universal, tal com publica el BOE aquest dissabte. Com que el president del Govern va invocar l'article 161.2 de la Constitució, l'alt tribunal suspèn la vigència i l'aplicació dels articles impugnats de la normativa, a l'espera que hi hagi una sentència definitiva.

 • Pàgina 1 de 320