Actualitat

 • Pàgina 1 de 297
 • Tots els vídeos de 'Girona, ciutat solidària i cooperant', ara consultables

  20/02/2017

  Tots els vídeos de 'Girona, ciutat solidària i cooperant', ara consultables

  El passat mes de novembre es va estrenar aquest documental que mostrava el treball de les entitats gironines, al llarg de més de tres dècades, en els àmbits de la cooperació al desenvolupament i la solidaritat. A iniciativa del Consell Municipal de Solidaritat i Cooperació, l'Ajuntament impulsava aquest documental per posar en valor la cooperació gironina i millorar-ne el coneixement entre la ciutadania. Les 19 entrevistes gravades ara es poden consultar en línia.

 • L'exposició "Refugiats, per què?" de Fundipau, ara també a Girona

  14/02/2017

  L'exposició "Refugiats, per què?" de Fundipau, ara també a Girona

  A finals d'aquest mes, el CeDRe de la Coordinadora disposarà d'una exposició de FundiPau que reflexiona sobre les causes que provoquen que milers de persones hagin de fugir de casa seva. De la mostra original, inaugurada el passat mes de setembre, se n'ha fet una nova còpia, la quarta, perquè pugui visitar tots els municipis gironins que així ho desitgin. La mostra gironina s'ha fet gràcies a la col·laboració entre Coordinadora d'ONG Solidàries i FundiPau i, gràcies al suport de la Diputació de Girona.

 • Girona i Banyoles s'adhereixen al manifest de Casa Nostra Casa Vostra

  13/02/2017

  Girona i Banyoles s'adhereixen al manifest de Casa Nostra Casa Vostra

  Els Consells Municipals de Solidaritat i Cooperació de Girona i Banyoles, espais de debat i consulta d'aquests temes a les repectives ciutats, i integrats per entitats i representants de les diverses opcions polítiques a cada consistori, reforcen el seu compromís amb la solidaritat internacional, sumant-se a la campanya Casa Nostra Casa Vostra i convocant la ciutadania a mobilitzar-se i assistir a la convocatòria de manifestació del proper 18 de febrer a Barcelona (Consulteu autobusos de Girona i LLoret a l'Agenda). 

 • Vols fer voluntariat amb persones refugiades?

  09/02/2017

  Vols fer voluntariat amb persones refugiades?

  La Generalitat de Catalunya engega el Programa Català de Refugi (PCR), amb l'objectiu que les persones refugiades que arribin a Catalunya i que s'hi acullin, puguin assolir l’autonomia social i laboral, així com la plena ciutadania. El programa permetrà la participació activa d'administracions locals catalanes, entitats i societat civil, mitjançant la figura de la mentoria. T'hi apuntes?

 • Neix l'Ateneu Cooperatiu Girona

  08/02/2017

  Neix l'Ateneu Cooperatiu Girona

  Sarrià de Ter acull des d'avui el nou Ateneu Cooperatiu de referència a les comarques gironines, i que neix en el marc de la Xarxa d’Ateneus Cooperatius de Catalunya, impulsat pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies. L'objectiu del nou Ateneu és convertir-se en un  servei i espai de referència, pel que fa a l’economia cooperativa i les societats laborals.

 • Recurs del mes de febrer

  07/02/2017

  Recurs del mes de febrer

  Viatjar, participar i entendre el món. Brigades 2017

  Arrenquen les inscripcions als camps de solidaritat, estades solidàries i brigades que les entitats gironines ofereixen per aquest estiu. Amb motiu de la campanya, us seleccionem recursos dels països a on les entitats ofereixen les estades i els camps: Ghana, Senegal, Filipines, Palestina, Marroc, Camerun, Polònia, Xile, Mongólia, El Salvador, Guatemala o Nicaragua...

   

 • A favor del Dret a Decidir

  06/02/2017

  A favor del Dret a Decidir

  Davant el judici pel 9N, la Coordinadora d'ONG Solidàries ha emès un comunicat en el què es posiciona a favor del Dret a Decidir, tal com ja va fer ara fa quatre anys, per acord de l'assemblea. Podeu llegir-lo a continuació.

 • Viatjar, participar i entendre el món. Brigades 2017

  06/02/2017

  Viatjar, participar i entendre el món. Brigades 2017

  Ets prou conscient de les desigualtats que hi ha avui dia al món? I de les seves causes? Creus que viatjar et pot servir per entendre-ho millor i poder posar el teu granet de sorra en la construcció d’un altre món possible? A les comarques gironines hi ha diferents entitats que t’ofereixen aquesta possibilitat. Els seus projectes de cooperació al desenvolupament els duen a països com Filipines, Palestina, Marroc, Camerun, Polònia, Xile o Nicaragua. Vols acompanyar-los i tornar canviada?

 • Formacions en cooperació, gènere, emergències i discapacitat, gratuïtes

  02/02/2017

  Formacions en cooperació, gènere, emergències i discapacitat, gratuïtes

  L’Oficina de Cooperació per al Desenvolupament de la UdG posa en marxa nous cursos de cares a aquest 2017: un de cooperació, un segon sobre perspectiva de gènere, un tercer sobre emergències humanitàries, un altre sobre consum responsables i un últim, sobre discapacitat, que està pendent de tancar el programa. Els cursos s'adrecen a personal i estudiants de la UdG, però també als treballadors i membres de totes aquelles entitats socials, administracions públiques i ONG amb qui col·laboren. Tots els cursos són gratuïts.

 • #VolemAcollir Ens hi ajudes?

  01/02/2017

  #VolemAcollir Ens hi ajudes?

  En el marc de la campanya Casa nostra Casa vostra, aquest cap de setmana es farà una gran recollida de signatures a diferents ciutats de Catalunya. Banyoles, Cassà de la Selva, Girona, Lloret de Mar i Sant Julià de Ramis són els municipis gironins on pots deixar la teva adhesió.

 • La pau és notícia

  01/02/2017

  La pau és notícia

  Dilluns ho vam aconseguir! Vam fer que la pau fos notícia. En motiu del Dia Escolar de la No-Violència i la Pau, prop de 30.000 exemplars del Diari de la Pau van arribar a tot el territori català, encartats a El Punt Avui, amb més d'un centenar de notícies sobre experiències de pau i drets humans. Unes notícies pensades i redactades pels nens i nenes de 5è i 6è de les 18 escoles de Figueres i Girona, que enguany han participat a la campanya Periodistes per la Pau.

 • Pàgina 1 de 297