Actualitat

 • Pàgina 1 de 345
 • Parlem de Drets Humans

  04/12/2019

  Parlem de Drets Humans

  El 10 de desembre es compliran 71 anys de la Declaració Universal dels Drets Humans. Un aniversari que cada any serveix d'excusa per reflexionar, per denunciar les vulneracions que es continuen produint dels drets fonamentals, però també per revindicar el seu compliment íntegre i arreu. Us hem preparat un recull d'algunes de les moltes activitats que les entitats soldiàries organitzen entorn aquesta data, des d'avui mateix -amb la taula sobre vulneracions de drets d'aquest vespre-, i fins a finals de mes. Descarrega't el fulletó!

 • La vulneració de drets en els exilis contemporanis

  27/11/2019

  La vulneració de drets en els exilis contemporanis

  Les últimes dades sobre desplaçaments forçats facilitades per l'ACNUR (juny 2019) són francament preocupants: al món hi ha 70,8 milions de persones desplaçades, la meitat de les quals són infants. Els països d'on han fugit més persones buscant refugi a altres llocs són Síria, Afganistan, Sudan del Sud, Myanmar, República Democràtica del Congo i Somàlia. Però la llista és molt més extensa i la tendència numèrica a l'alça. Els exilis contemporanis seran l'eix central de l'acte que hem preparat en motiu del Dia Internacional dels Drets Humans. FOTO: Albert Tudela

 • Al 2020, fem les paus!

  26/11/2019

  Al 2020, fem les paus!

  Fem les paus! és el nom de la nova proposta de la Unitat de Cooperació de l'Ajuntament de Girona i Coordinadora d'ONG Solidàries per a celebrar el Dia Escolar de la Noviolència i la Pau a les escoles de Girona. La setmana passada es van tancar les inscripcions i seran 5, els centres educatius que participaran a la campanya d'enguany amb un total de 1.076 infants inscrits. D'entre les novetats d'enguany: hi haurà una festa final per a cada cicle i, per primera vegada, s'inclourà alumnat de Secundària al DENIP, com a prova pilot.

 • Girona acollirà la Trailwalker 2020

  26/11/2019

  Girona acollirà la Trailwalker 2020

  L'Oxfam Intermón Trailwalker, el desafiament esportiu i solidari per equips que més recapta al nostre país, celebra el 2020 la seva desena edició. Sota el lema 'Kilòmetres X aigua', aquesta nova edició se celebrarà els dies 16 i 17 de maig a Girona (Via Verda) i el 6 i 7 de juny a Madrid (Sierra de Guadarrama). Els fons recollits es destinaran a projectes que facilitaran l'accés d'aigua potable a països com Etiòpia, Txad o República Centreafricana. El repte és arribar a 100.000 persones.

 • Amnistia Internacional demana l'anul·lació de la condena per sedició dels Jordis

  19/11/2019

  Amnistia Internacional demana l'anul·lació de la condena per sedició dels Jordis

  “La condemna de Jordi Sànchez i  Jordi Cuixart per sedició viola els seus drets a la llibertat d'expressió i de reunió pacífica; tots dos han de ser posats en llibertat de manera immediata", ha declarat avui Amnistia Internacional després de publicar la seva anàlisi de la sentència dictada el passat mes d'octubre pel Tribunal Suprem espanyol. Foto: Amnistia Internacional

 • Comunicat davant l'actual situació a Bolívia

  19/11/2019

  Comunicat davant l'actual situació a Bolívia

  Davant l’actual situació a Bolívia, amb el president constitucional Evo Morales a l’exili mexicà, des de la Coordinadora d’ONG Solidàries de les comarques gironines i l’Alt Maresme manifestem que:

 • Victoire Ingabire, Premi Internacional dels Drets Humans APDHE 2019

  18/11/2019

  Victoire Ingabire, Premi Internacional dels Drets Humans APDHE 2019

  L'Asociación Pro Derechos Humanos España (APDHE) ha atorgat el guardó internacional dels Premis Drets Humans 2019 a Victoire Ingabire Umuhoza, líder dels partits opositors al règim de Rwanda, ex aequo amb Nora Morales de Cortiñas, representant de les Mares de la Plaza de Mayor, a Argentina. A Ingabire se li reconeix així "la seva tasca de lluita pels drets humans, el diàleg i la construcció de la pau."

 • Nous intercanvis de profes de Xaouen i Girona

  11/11/2019

  Nous intercanvis de profes de Xaouen i Girona

  L’Associació ECCIT ha organitzat un nou intercanvi entre docents de Xauen i Girona. Aquest projecte de l'entitat es fa des de fa 8 anys a Girona i Xauen, i té tres eixos importants: la cooperació escolar, la millora de la integració a la comunitat gironina dels nens i nenes originàries del Marroc, i la formació dels docents de Girona i Xauen sobre la realitat sociocultural i educativa d’ambdues comunitats.

 • Vigilant els drets de l'infant

  11/11/2019

  Vigilant els drets de l'infant

  El dimecres 21 de novembre és el Dia Internacional dels Drets de l’Infant. L'any 1989 les Nacions Unides aprovaven la Convenció dels Drets de l’Infant, que posteriorment va ser ratificada per tots els països de l’ONU excepte Somàlia i Estats Units. Moltes escoles aprofiten aquesta data per donar a conèixer els drets a la mainada. Des d'aquest mes de novembre, el CeDRe posa a disposició de tothom un nou joc que ajudarà a parlar dels Drets de l'Infant a l'aula, de manera lúdica. És una creació d'Òmnium Gironès.

 • Expressions de gènere sota diferents prismes

  06/11/2019

  Expressions de gènere sota diferents prismes

  La Fundació SER.GI posa en marxa una nova edició del cicle Sinèr[GI]es que, enguany, posa el focus en les expressions de gènere a la nostra societat i les diverses cultures. El cicle inclou dues sessions cinematogràfiques: una en línia i l'altra virtual.

 • Mitjans de comunicació, ONGD i dona

  06/11/2019

  Mitjans de comunicació, ONGD i dona

  La Comissió de Periodisme Solidari de la demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes, de la qual la Coordinadora d'ONG Solidàries en forma part, organitza dues activitats en els propers dies: una tertúlia adreçada a les ONGD de la Coordinadora per conèixer millor el funcionament dels mitjans i saber adreçar-s'hi (dijous 7 de novembre), i una taula rodona per reflexionar sobre la presència de les dones als mitjans de comunicació (12 novembre).

 • Pàgina 1 de 345