Actualitat

 • Pàgina 1 de 342
 • Ens sumem a la vaga mundial pel clima!

  16/09/2019

  Ens sumem a la vaga mundial pel clima!

  La Coordinadora d'ONG Solidàries se suma a la Vaga Mundial pel Clima programada pel 27 de setembre i s'adhereix a més, a la declaració d'emergència climàtica que les entitats gironines convocants - Aigua és Vida, Naturalistes de Girona, Rebel·lió o Extinció, Girona Acull, F4F i Coordinadora d'ONG Solidàries-, presentem aquest divendres 20 de setembre, a les 5 de la tarda a la Plaça del Vi de Girona. Amb aquesta iniciativa les organitzacions demanem que es declari l'emergència climàtica i que es prenguin ja mesures concretes per reduir dràsticament a zero les emissions de gasos d'efecte hivernacle. Podeu llegir el manifest del 27S a continuació. Foto: Coordinadora

 • S'aprova la moció de suport a les persones refugiades

  16/09/2019

  S'aprova la moció de suport a les persones refugiades

  En el darrer municipal de Girona, del passat 9 de setembre, Girona Acull i la Coordinadora d'ONG Solidàries vam presentar una moció en favor dels equips de rescat de persones a la Mediterrània, que exigeix, a més, als governs europeus que compleixin amb les quotes d'acollida a les quals es van comprometre. La moció es va aprovar amb els vots a favor de Guanyem Girona, ERC i JuntsxCat, l'abstenció del PSC i el vot en contra de C's. Fotos: Girona Acull
   
   
 • Fem 25 anys!

  16/09/2019

  Fem 25 anys!

  Tot i que ho vam començar a celebrar el mes de maig, en el marc de la Jornada Anual, i tot i que, de fet, l'aniversari ja va ser al gener -el mes en què es constituïa la Coordinadora l'any 1994-, l'assemblea de la Coordinadora d'ONG Solidàries va decidir que calia fer un acte més festiu i obert, en el qual poder convidar totes les persones, entitats, administracions i mitjans de comunicació que ens han fet costat al llarg d'aquests 25 anys de vida. I la cita ja ha arribat: serà aquest dijous 19 de setembre, a l'espai La Rosaleda de Girona, a partir de les 7 de la tarda. Ens agradarà molt, retrobar-nos!

 • Convocatòria de l'ICAB oberta

  02/09/2019

  Convocatòria de l'ICAB oberta

  La Comissió per a la Cooperació i el Desenvolupament de l'Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Barcelona obre una nova convocatòria d'ajuts a projectes de cooperació jurídica amb pobles en vies de desenvolupament, amb càrrec a la partida del 0,7% del pressupost col·legial.

 • Recurs del mes de setembre

  30/08/2019

  Recurs del mes de setembre

  Ja tornem a ser aquí, 

  i com cada setembre us fem arribar les propostes educatives de les entitats i del CeDRe. Son no només tallers, sortides, teatre o préstecs, sinó un munt d'experiències per dur a les aules, als centres joves o a les formacions que estigueu planificant per aquests propers mesos.

  Molt bon curs a tothom!

 • Girona acull els infants sahrauís de vacances a Catalunya

  16/07/2019

  Girona acull els infants sahrauís de vacances a Catalunya

  La ciutat de Girona acull aquest diumenge 21 de juliol la Trobada d'Infants Sahrauís acollits a Catalunya en el marc del projecte Vacances en Pau. Una bona ocasió per acostar-se a la causa sahrauí en la que hi haurà, a més, un munt d'activitats per a la mainada. En total, uns 472 nens i nenes del Sàhara Occidental i les seves famílies catalanes visitaran la ciutat.

 • Punt final a L'entrevista del Mes

  15/07/2019

  Punt final a L'entrevista del Mes

  La Guerrilla Comunicacional ha anunciat la fi de L'entrevista del Mes, un projecte de sensibilització en format entrevista que va començar ara fa 10 anys, gràcies a un equip format per voluntariat i que ha donat com a fruit 107 entrevistes a personatges "silenciats" a d'altres mitjans de comunicació, segons diu la mateixa entitat.

 • «Àfrica només interessa quan se'n pot treure alguna cosa»

  15/07/2019

  «Àfrica només interessa quan se'n pot treure alguna cosa»

  L'Ester Sayó i en Josep Maria Bonet són la veu del Grup d'Empordanesos i Empordaneses per la Solidaritat en aquesta entrevista que fem coincidint amb el 25è aniversari de l'entitat i en un moment delicat per al col·lectiu altempordanès, que ha iniciat un període de reflexió per saber si continúa o es planta. Són molts anys de lluita a Figueres i territori, de burxar les administracions perquè es comprometin amb la solidaritat, molts anys de projectes de cooperació i sensibilització per deixar, si més no, un Empordà i un món millor.

 • Més de 8.000 persones ateses per Fundació Ser.Gi al 2018

  10/07/2019

  Més de 8.000 persones ateses per Fundació Ser.Gi al 2018

  La Fundació Servei Gironí de Pedagogia Social (Fundació Ser.Gi) va atendre més de 8.000 persones en el marc de 14 projectes socials desenvolupats a e 28 poblacions gironines, durant el 2018. Són dades extretes de la Memòria 2018 de l'entitat.

 • Recurs del mes de juliol

  10/07/2019

  Recurs del mes de juliol

  Aquest estiu juga, juga i torna a jugar!

  Tenim nous jocs i propostes per a tardes de calor i vespres a la fresca, per fer en família o per trobades amb amics. Tot s’hi val per passar una bona estona jugant, rient i gaudint del temps i de la companyia.

  Us esperem al CeDRe!

 • Clam a Llagostera contra la política d'acollida de refugiats europea i espanyola

  08/07/2019

  Clam a Llagostera contra la política d'acollida de refugiats europea i espanyola

  Les entitats Dones d’Arreu i Llagostera Solidària han presentat una moció contra la política d’acollida de refugiats de la Unió Europea, de l’Estat espanyol i de condemna, també, al govern Italià per la seva actual política envers les ONG’s que salven vides a la Mediterrània.  La moció s'ha aprovat per unanimitat, amb els vots favorables de tots els grups municipals que conformen l’actual ajuntament de Llagostera: Junts per Llagostera, ERC, CUP-Alternativa i PSC.

 • Pàgina 1 de 342