Actualitat

 • Pàgina 1 de 341
 • Girona acull els infants sahrauís de vacances a Catalunya

  16/07/2019

  Girona acull els infants sahrauís de vacances a Catalunya

  La ciutat de Girona acull aquest diumenge 21 de juliol la Trobada d'Infants Sahrauís acollits a Catalunya en el marc del projecte Vacances en Pau. Una bona ocasió per acostar-se a la causa sahrauí en la que hi haurà, a més, un munt d'activitats per a la mainada. En total, uns 472 nens i nenes del Sàhara Occidental i les seves famílies catalanes visitaran la ciutat.

 • Punt final a L'entrevista del Mes

  15/07/2019

  Punt final a L'entrevista del Mes

  La Guerrilla Comunicacional ha anunciat la fi de L'entrevista del Mes, un projecte de sensibilització en format entrevista que va començar ara fa 10 anys, gràcies a un equip format per voluntariat i que ha donat com a fruit 107 entrevistes a personatges "silenciats" a d'altres mitjans de comunicació, segons diu la mateixa entitat.

 • «Àfrica només interessa quan se'n pot treure alguna cosa»

  15/07/2019

  «Àfrica només interessa quan se'n pot treure alguna cosa»

  L'Ester Sayó i en Josep Maria Bonet són la veu del Grup d'Empordanesos i Empordaneses per la Solidaritat en aquesta entrevista que fem coincidint amb el 25è aniversari de l'entitat i en un moment delicat per al col·lectiu altempordanès, que ha iniciat un període de reflexió per saber si continúa o es planta. Són molts anys de lluita a Figueres i territori, de burxar les administracions perquè es comprometin amb la solidaritat, molts anys de projectes de cooperació i sensibilització per deixar, si més no, un Empordà i un món millor.

 • Més de 8.000 persones ateses per Fundació Ser.Gi al 2018

  10/07/2019

  Més de 8.000 persones ateses per Fundació Ser.Gi al 2018

  La Fundació Servei Gironí de Pedagogia Social (Fundació Ser.Gi) va atendre més de 8.000 persones en el marc de 14 projectes socials desenvolupats a e 28 poblacions gironines, durant el 2018. Són dades extretes de la Memòria 2018 de l'entitat.

 • Recurs del mes de juliol

  10/07/2019

  Recurs del mes de juliol

  Aquest estiu juga, juga i torna a jugar!

  Tenim nous jocs i propostes per a tardes de calor i vespres a la fresca, per fer en família o per trobades amb amics. Tot s’hi val per passar una bona estona jugant, rient i gaudint del temps i de la companyia.

  Us esperem al CeDRe!

 • Clam a Llagostera contra la política d'acollida de refugiats europea i espanyola

  08/07/2019

  Clam a Llagostera contra la política d'acollida de refugiats europea i espanyola

  Les entitats Dones d’Arreu i Llagostera Solidària han presentat una moció contra la política d’acollida de refugiats de la Unió Europea, de l’Estat espanyol i de condemna, també, al govern Italià per la seva actual política envers les ONG’s que salven vides a la Mediterrània.  La moció s'ha aprovat per unanimitat, amb els vots favorables de tots els grups municipals que conformen l’actual ajuntament de Llagostera: Junts per Llagostera, ERC, CUP-Alternativa i PSC.

 • Últim Mirades de la temporada

  02/07/2019

  Últim Mirades de la temporada

  Dissabte passat, tancàvem la quarta temporada del programa de solidaritat Mirades, que fem conjuntament amb Televisió de Girona. I ho vam fer parlant dels 25 anys de la Coordinadora d'ONG Solidàries. Us proposem recuperar tots els capítols d'aquest 2019.

 • Trenta-tres anys agermanats

  28/06/2019

  Trenta-tres anys agermanats

  El 30 de juliol de 1986 el ple municipal d'Arbúcies signava un acord d'agermanament amb el poble nicaragüenc de Palacagüina. L'objectiu era ben clar: «Mostrar la solidaritat amb un poble de Nicaragua, amb la seva lluita per mantenir la seva independència i el dret a la pròpia sobirania nacional, construint una societat més solidària i més justa». Han passat trenta-tres anys.

 • Conèixer el Marroc tot viatjant

  26/06/2019

  Conèixer el Marroc tot viatjant

  L’Associació ECCIT té en marxa una nova edició del viatge sociocultural al nord del Marroc. Va començar aquest dissabte i s'allargarà fins diumenge vinent, en una estada que vol anar més enllà del "fer turisme" i que proposa una aproximació més profunda a la cultura marroquina.

 • 2018: Reivindicació dels Drets Humans

  26/06/2019

  2018: Reivindicació dels Drets Humans

  El 2018 va ser un any marcat per les nombroses manifestacions, aturades i reivindicacions al carrer. Convocatòries per demanar el dret a vot o el dret a l’autodeterminació, però també d’altres drets que crèiem consolidats però que han anat reculant, paral·lelament a l’ascens de les ultradretes que hi ha arreu. I és que el 70è anivesari dels Drets Humans ha estat una bona excusa per fer balanç dels molts encerts de la Declaració Universal dels Drets Humans, però també de les evidents mancances. Ho recollim a la Memòria d'Activitats 2018 de la Coordinadora que ja podeu consultar.

 • Creix la demanda d'asil

  19/06/2019

  Creix la demanda d'asil

  En el marc de la Unió Europea, l’Estat espanyol se sitúa en quarta posició pel que fa a nombre de sol·licituds de protecció internacional. Amb una xifra de rècord històric de 54.065 demandes es col·loca darrera d’Alemanya, França i Grècia. Són dades de l’informe anual sobre persones refugiades que publica la Comissió Espanyola d’Ajuda al Refugiat (CEAR),  que evidencien, també, la dificultat que suposa demanar asil en territori espanyol: només 1 de cada 4 sol·licituds d'asil serà acceptada.

 • Pàgina 1 de 341