Actualitat

 • Pàgina 1 de 333
 • Manifest: La Coordinadora d’ONG Solidàries se suma a la vaga general

  19/02/2019

  Manifest: La Coordinadora d’ONG Solidàries se suma a la vaga general

  L’assemblea de la Coordinadora d’ONG Solidàries sempre ha estat a favor del Dret a Decidir. Per a nosaltres, es tracta d’un dret humà fonamental recollit a la Declaració Universal dels Drets Humans i en d’altres articulats de tractats internacionals ratificats per Espanya, com el Pacte pel Drets Civils i Polítics.

 • Jocs Feministes

  13/02/2019

  Jocs Feministes

  Quin país va ser el primer en aprovar una llei contra la discriminació de les persones homosexuals? Quina causa ha defensat l'activista Justa Montero? Coneixes alguna de les principals fotògrafes que van documentar la Guerra Civil espanyola? El Centre de Recursos per la Pau i la Solidaritat de la Coordinadora d'ONG Solidàries us proposa una tarda de jocs feministes, amb motiu del 8 de març, Dia Internacional de la Dona.

 • Un any de constants violacions de drets humans

  13/02/2019

  Un any de constants violacions de drets humans

  Diverses entitats de juristes, ONG de drets humans i familiars dels presos polítics van presentar la setmana passada l'informe jurídic “Ñ_NY. España - Catalunya, más de diez años de conflicto político, más de un año de violaciones de derechos humanos y de represión”. Un treball que detalla  les vulneracions de drets fonamentals que s'han produït a Catalunya des de l'any 2017 fins ara, arran del conflicte polític amb l'Estat espanyol. El Grup d'Empordaneses i Empordanesos per la Solidaritat és una de les entitats que dona suport a aquest informe.

 • Marxem? Brigades solidàries 2019

  12/02/2019

  Marxem? Brigades solidàries 2019

  Si tens ganes de conèixer altres realitats, d'aportar el teu granet de sorra en la construcció d'un món millor, de combatre les desigualtats amb l'acció...potser estàs pensant en participar en una brigada solidària aquest estiu. Unes quantes entitats de la Coordinadora d'ONG Solidàries organitzen estades solidàries a diversos llocs dels cinc continents. Vols saber-ne els detalls?  FOTOS: Chilldren of Africa, Nou Sol i SETEM

 • Cap exèrcit a ExpoJove!

  12/02/2019

  Cap exèrcit a ExpoJove!

  Finalment, ha estat un jutge qui ha decidit que malgrat el Codi Ètic i la voluntat de la ciutadania representada per les entitats al Consell Municipal de Solidaritat i Cooperació, l'exèrcit pugui tornar a tenir un estand en aquest saló dedicat a la formació i a les ofertes laborals.

 • Tolerància Zero amb la MGF

  06/02/2019

  Tolerància Zero amb la MGF

  Avui, 6 de febrer, es commemora el Dia Mundial de Tolerància Zero amb la Mutilació Genital Femenina (MGF). Es calcula que al món hi ha un mínim de 200 milions de nenes i dones que n'han estat víctimes, segons dades de l'Organització Mundial de la Salut. Somàlia, Guinea, Djiboutu i Egipte són els països amb la prevalència més alta entre les nenes i dones de 15 a 49 anys.

 • Tarajal, cinc anys després

  06/02/2019

  Tarajal, cinc anys després

  El dia 6 de febrer de l’any 2014, unes 200 persones originàries de l’Àfrica subsahariana i del Marroc intentaven arribar nedant a territori espanyol. La Guàrdia Civil va disparar bales de goma, va tirar pots de fum i va donar cops de pal a les persones que eren al mar, per impedir que arribessin a terra. El resultat: 15 persones ofegades a la platja de Tarajal, a Ceuta, i 23, que van ser retornades en calent al Marroc. La plataforma Girona Acull ha denunciat avui la inacció de la justícia, cinc anys després, amb una performance al Pont de Pedra de Girona. Fotos: Girona Acull

 • Gènere i polítiques de la inseguretat

  05/02/2019

  Gènere i polítiques de la inseguretat

  L’auge de l’extrema dreta populista, que ja governa sola o en coalició als Estats Units i a deu països europeus, "augura un període fosc per a les llibertats, sobretot per als drets de les dones i les persones LGTBI", diu l'informe "Gènere i polítiques de la inseguretat. Una mirada feminista als impactes de la militarització d'Occident", que publica el Centre Delàs d'Estudis per a la Pau. Un treball que recull les aportacions dels estudis feministes en el camp de la seguretat, i assenyala els impactes que comporta l'actual "rearmament" i augment de la despesa militar que s'està vivint a Occident.

 • recurs del mes de febrer

  04/02/2019

  recurs del mes de febrer

  En motiu de la campanya que tenim en marxa durant tot aquest mes de febrer a les escoles gironines us enviem una selecció de contes i jocs que poden ajudar-vos a explicar el concepte de Pau a través de les emocions, la noció de justícia i solidaritat, els drets humans i la creació d'un entorn acollidor. 

 • Posem en marxa una campanya de sensibilització?

  29/01/2019

  Posem en marxa una campanya de sensibilització?

  A la Coordinadora busquem la transformació social mitjançant la reflexió, l’acció, la sensibilització, la denúncia i la reivindicació. La sensibilització de la ciutadania i la incidència política, com a passos previs al canvi social, són objectius claus de les entitats membres. Us donem algunes pistes sobre què cal tenir en compte quan engeguem una campanya.

 • Pau, Gènere, Drets Humans...necessites formació?

  28/01/2019

  Pau, Gènere, Drets Humans...necessites formació?

  La Unitat de Compromís Social de la Universitat de Girona posa en marxa una oferta formativa adreçada a la comunitat educativa, però també al personal tècnic de les entitats i ONGs amb qui col·labora habitualment, i al personal de les entitats de la Coordinadora d'ONG Solidàries.

 • Pàgina 1 de 333