Actualitat

 • Pàgina 1 de 316
 • Manual d'activisme per la Reducció de la Despesa Militar

  06/03/2018

  Manual d'activisme per la Reducció de la Despesa Militar

  Tirar endavant una campanya global, coordinant-se amb altres col·lectius pacifistes no sempre és senzill. Per facilitar la feina de fer campanya per una causa com, en aquest cas, el desarmament i la construcció de la pau, el Centre Delàs d'Estudis per la Pau ha publicat el Manual d'Activisme de la Campanya Global per la Reducció de la Despesa Militar (GCOMS), realitzat en col·laboració amb l'International Peace Bureau (IPB) i amb el suport de l'Institut Català Internacional per la Pau.

 • 8M: Vaga laboral, d'estudiants, de cures i de consum.

  05/03/2018

  8M: Vaga laboral, d'estudiants, de cures i de consum.

  El 8 de març de l'any passat, les feministes argentines de "Ni una menos" van aconseguir que milions de dones d'una setantena de països s'afegissin a la vaga global de treball productiu i reproductiu. Aquest dijous 8 de març, nosaltres també pararem. La Coordinadora d'ONG Solidàries se suma a la vaga general feminista convocada a nivell internacional i us animem a sumar-vos a les activitats que es faran a tot el territori i que podeu consultar al web de #Vagafeminista.

 • Recurs del mes de març dedicat a les dones

  01/03/2018

  Recurs del mes de març dedicat a les dones

  Com molts mesos de març, dediquem de nou aquest recull al protagonisme de les dones. Us fem arribar un recull de llibres per pensar que esperem que siguin del vostre interés. 

  Hi adjuntem també algun taller, conte i audiovisuals per al treball directe amb mainada i joves.

 • Núria Terés, Lluïsa Geronès i l'Escola d'Adults de Girona, Premis Mestres 68

  28/02/2018

  Núria Terés, Lluïsa Geronès i l'Escola d'Adults de Girona, Premis Mestres 68

  El Jurat del XXIII PREMI MESTRES 68 que reconeix la tasca desenvolupada en el món de l'educació, han decidit guardonar aquesta edició, corresponent al període 2016-2017, a  Lluïsa Geronès, amb el guardó personal; la CFA Escola d'Adults de Girona, amb el guardó institucional; José Luís Corzo, amb el Premi Internacional; i Núria Terés, amb una menció honorífica a títol pòstum.

 • Atenció entitats: canvis al facebook!

  27/02/2018

  Atenció entitats: canvis al facebook!

  Moltes de vosaltres teniu pàgines d'empresa o fanpages (els perfils que no són els personals). Des de fa alguns mesos, Facebook anuncia la implementació d'un nou algoritme que farà molt difícil mantenir les rutines de difusió que fèieu servir fins ara, si voleu que us segueixin veient. Has notat una baixada de visitants a la teva pàgina? Doncs t'interessa continuar llegint!

 • Dues propostes com alternativa al Mobile World Congress

  26/02/2018

  Dues propostes com alternativa al Mobile World Congress

  Al Mobile World Congress (MWC) que se celebra a Barcelona aquesta setmana, no es parlarà del coltan que hi ha als nostres mòbils ni de com la seva extracció és responsable de greus vulneracions dels drets humans. Probablement, tampoc s'hi parlarà de l'explotació laboral que amaga la fabricació dels smartphones més intel·ligents i glamurosos ni dels 6 euros bruts l'hora que cobren de mitjana les persones contractades durant aquests dies a la fira més important de la ciutat. Però et proposem dues activitats alternatives on sí se'n parlarà: el Mobile Social Congress i el Congrés de Sobirania Tecnològica.

 • L'any de l'odi i la por

  23/02/2018

  L'any de l'odi i la por

  "La situació dels drets humans al món" no és per tirar coets ni de bon tros. Així ho posa de manifest Amnistia Internacional en el seu últim informe sobre la situació dels drets fonamentals al 2017/2018. «L'any passat, amb un món en crisi, líders destacats ens van oferir una visió dantesca d'una societat encegada per l'odi i la por.», diuen des de l'entitat. I asseguren que aquest discurs de l'odi ha calat entre els qui promouen la intolerància. Per contra, es constata una reactivació de l'activisme social.

 • Estudiants de Lloret i d'Olot enforteixen els seus drets a Ginebra

  20/02/2018

  Estudiants de Lloret i d'Olot enforteixen els seus drets a Ginebra

  En el marc del projecte "Enfortim Drets" de Fundipau, la setmana que ve una delegació d'estudiants, professors i representants de FundiPau viatjarà a Ginebra on visitaran diversos organismes de les Nacions Unides i de la societat civil. L'objectiu: conèixer de primerà mà el treball que s'esta fent per protegir els Drets Humans i els refugiats. Estudiants i professorat de l'Institut Escola de Lloret de Mar i de l'Escola Pia i l'Insitut Montsacopa d'Olot, hi participen. Foto: Projecte Enfortim Drets

 • Pàgina 1 de 316