Actualitat

 • Pàgina 1 de 301
 • A Girona, No els Rebaixis!

  27/04/2017

  A Girona, No els Rebaixis!

  Coincidint amb el quart aniversari de l'esfondrament de l'edifici Rana Plaça, a Bangla Desh, Oxfam Intermón apel·la al poder dels consumidors i consumidores per canviar les indignes condicions al sector tèxtil i proposa el comerç just, com a opció de compra de qualitat, social i mediambientalment responsable. Foto:Oxfam Intermón

 • Una bústia per denunciar el racisme, a l'Espai de Solidaritat

  24/04/2017

  Una bústia per denunciar el racisme, a l'Espai de Solidaritat

  Si vols denunciar el racisme i defensar els teus drets, ja ho pots fer a la bústia antiracista que la Coordinadora d'ONG Solidàries ha instal·lat a l'Espai de Solidaritat de Girona. D'aquesta manera, ens sumem a la inciativa promoguda per l'Espai Antiracista Salt-Girona que ja ha distribuït, cinc bústies més a Salt i Girona.

 • Més despesa militar

  24/04/2017

  Més despesa militar

  L’Stockholm International Peace Research Institute (SIPRI) ha presentat les noves dades respecte la despesa militar del 2016, que creix un 0,4% respecte el 2015 i se sitúa en els 1.686 bilions de dòlars al 2016. 

 • Enderroquem el mur de les injustícies

  24/04/2017

  Enderroquem el mur de les injustícies

  Amnistia Internacional i Oxfam Intermón fan una crida als centres educatius que vulguin participar en una acció per denunciar la vulneració de drets que pateixen les persones desplaçades. L'acció consisteix en la construcció i l'enderrocament d'un mur a centres educatius de tot l'Estat, el proper dia 11.

 • Ajuts a projectes de solidaritat i cooperació

  24/04/2017

  Ajuts a projectes de solidaritat i cooperació

  L'Ajuntament de Girona obre una nova convocatòria d'ajuts per a projectes solidaris realitzats per entitats gironines. La convocatòria consta de dues línies d'ajuts -una per a projectes de cooperació al desenvolupament i una altra per a projectes d'educació al desenvolupament i sensibilització- i fixa com a termini per a presentar les sol.licituds, el proper 12 de maig.

 • El CeDRe us recomana...

  20/04/2017

  El CeDRe us recomana...

  Per Sant Jordi, des del CeDRe us recomanem rellegir 5 novel·les que tot i no ser novetat d'enguany, continuen sent ben actuals. Són històries colpidores: una que ens parla dels abusos policials a la frontera sud; una altra del llarg camí cap a un camp de concentració; una reflexió sobre la condició d'immigrant, els seus límits i les seves fronteres; la vida dels evuzok del Camerún, vista per un antropòleg; i una cinquena novel·la que ens posa davant el mirall d'una societat estressada, preocupada només per lo material i sense temps per a les coses que realment importen. Les podeu demanar en préstec gratuït al CeDRe. 

 • Crida perquè artistes d'arreu facin arribar obres sobre el Dret a Migrar a Humoràlia

  20/04/2017

  Crida perquè artistes d'arreu facin arribar obres sobre el Dret a Migrar a Humoràlia

  La Coordinadora d’ONGD i altres Moviments Solidaris de Lleida i Humoràlia organitzen la Mostra d’Humor Gràfic NÒMADES, migracions forçades. Entre totes les obres recollides, el jurat en seleccionarà 50 que integraran una exposició que començarà a rodar a l'octubre.

 • Contra la mala alimentació

  20/04/2017

  Contra la mala alimentació

  El 70% de la dieta de la població espanyola es basa en productes processats i el 80% de la publicitat és d’aliments poc saludables. Són algunes de les dades incloses a l’informe “L’alimentació insana: una epidèmia mundial”, de la campanya Enverina’m de Veterinaris sense Fronteres (VSF) que vol sensibilitzar sobre un problema de gran abast i sobre les seves causes.

 • El Parlament a favor del respecte del dret internacional i europeu al Sàhara Occidental

  07/04/2017

  El Parlament a favor del respecte del dret internacional i europeu al Sàhara Occidental

  Aquest dimecres, 5 d'abril, el Parlament de Catalunya ha fet una declaració institucional a favor del respecte del dret internacional i europeu al Sàhara Occidental en la que es demana, també, "una solució política justa i duradora que posi fi al conflicte" en aquest territori.

 • Les entitats de cooperació i solidaritat abandonen el Consell Municipal de Solidaritat i Cooperació de Girona

  06/04/2017

  Les entitats de cooperació i solidaritat abandonen el Consell Municipal de Solidaritat i Cooperació de Girona

  Davant els greus incompliments dels compromisos assolits per l'equip de govern en el Consell Municipal de Solidaritat i Cooperació, les entitats de cooperació i solidaritat pertanyents al Consell hem decidit deixar de participar‐hi fins que se’ns donin garanties del compliment del Codi Ètic i de dedicar el 0,7% a cooperació. Podeu llegir el comunicat que hem emès avui, a continuació:

 • L'Espai Antiracista Salt-Girona prepara accions per aillar el racisme

  05/04/2017

  L'Espai Antiracista Salt-Girona prepara accions per aillar el racisme

  Segons l’Espai Antiracista de Salt i Girona, i davant la proximitat d’una nova diada de Sant Jordi, "la inacció total de l’Ajuntament de Salt per evitar que un any més Plataforma per Catalunya malmeti el que hauria de ser una festa per a tots i totes amb el seu discurs d’odi, racisme, divisió i discriminació." ha motivat que s'hagin programat un seguit d'activitats per "aillar el racisme".

 • Pàgina 1 de 301