Actualitat

 • Pàgina 1 de 305
 • Convocatòria oberta per a moviments socials del Sud i per a actuacions d'abast limitat

  26/07/2017

  Convocatòria oberta per a moviments socials del Sud i per a actuacions d'abast limitat

  L'ACCD posa en marxa una convocatòria oberta de subvencions per a donar suport als moviments socials del Sud en actuacions de cooperació al desenvolupament i incidència, i a actuacions de les organitzacions de la societat civil catalana que tinguin un abast limitat: participació a i organització de trobades, seminaris, jornades; elaboració de publicacions; activitats de comunicació amb àmplia incidència en l’àmbit d’actuació, etcètera. FOTO: Nou Sol

 • Dóna el teu suport a les 11 persones expulsades de Vueling per protestar per la deportació d'un senegalès

  19/07/2017

  Dóna el teu suport a les 11 persones expulsades de Vueling per protestar per la deportació d'un senegalès

  «Dissabte passat, 15 de juliol, a les 16:25 h sortia des de Barcelona a Dakar (Senegal) el vol de Vueling VY7888. S’estava endarrerint l’enlairament quan es van escoltar uns crits desesperats d’una persona que es trobava en la part del darrere de l’avió. En escoltar aquests crits diverses persones pregunten a les hostesses què és el que està passant, i no se’ns respon res. La gent es posa dreta i el passadís s’omple amb algunes desenes de persones sol·licitant informació.» Aquest és el testimoni que van exposar dilluns les 11 persones expulsades d'aquest vol.

 • Nous cursos de formació en línia per a professorat d'ensenyament i tècnics del món social

  18/07/2017

  Nous cursos de formació en línia per a professorat d'ensenyament i tècnics del món social

  La Fundació Ser.gi ofereix dos cursos de formació en línia adreçats a l'educació emocional del docent a l'aula, i a gestionar conflictes a l'aula mitjançant tècniques de dinàmiques grupals. Tots dos cursos són de 40 hores cadascun i se'n faran quatre edicions (de setembre a desembre). FOTO: Fundació Ser.gi

 • Girona acull un camp de voluntariat internacional per la inclusió social de joves i infants

  14/07/2017

  Girona acull un camp de voluntariat internacional per la inclusió social de joves i infants

  "Estiu per a la inclusió social", aquest és el nom del camp de voluntariat que tindrà lloc a Girona del 16 al 30 de juliol. Un grup de voluntaris i voluntàries d'arreu del món participarà al projecte promogut per l'Associació Juvenil Salsa Jove amb el suport del Servei Civil Internacional. FOTO: Servei Civil Internacional

 • Es triplica el nombre de morts al Mediterrani

  07/07/2017

  Es triplica el nombre de morts al Mediterrani

  En el què portem d'any, més de 2.000 persones han mort al Mediterrani central, triplicant la taxa de morts des de 2015. Amnistia Internacional acaba de fer públic l'informe Perfect storm: The failure of European policies in the Central Mediterranean que dibuixa un panorama desolador, amb un creixent nombre de morts.

 • Recurs del mes de juliol

  05/07/2017

  Recurs del mes de juliol

  L'estiu és temps de vacances. Per aquest motiu, el CeDRe us proposa estones de joc amb les darreres novetats que han entrat al fons. Jocs de taula per a totes les edats.

  Us recordem que el servei de préstec del CeDRe continua obert però que fem horari intensiu i que per tant, a les tardes trobareu tancat. 

  Esperem veure-us ben aviat, mentrestant, us desitjem un molt bon estiu!

 • Una trentena de recursos educatius sobre solidaritat a Girona

  03/07/2017

  Una trentena de recursos educatius sobre solidaritat a Girona

  La Caseta de la Devesa ja ha penjat els 420 recursos educatius que les entitats i institucions ofereixen a les escoles de Girona. En l'àmbit de la cooperació i la solidaritat hi trobareu una vintena de recursos per treballar a l'aula, proposades per una desena d'entitats de la Coordinadora d'ONG Solidàries, entre d'altres.

 • Dos anys de Llei Mordassa

  03/07/2017

  Dos anys de Llei Mordassa

  Amnistia Internacional ha presentat la seva anàlisi sobre els dos anys de vigència de la Llei Orgànica de protecció de la Seguretat Ciutadana, popularment coneguda com a Llei Mordassa. Segons l'ONG, els activistes socials i el dret a la informació, són els més afectats per aquesta llei que calcula que ha implicat unes 34.000 sancions al 2016. Amnistia Internacional exigeix la seva modificació urgent perquè afecta de ple l'exercici dels drets de reunió pacífica, expressió i informació.

 • Ens adherim a la crida internacional per a convocar el Tribunal Permament dels Pobles

  28/06/2017

  Ens adherim a la crida internacional per a convocar el Tribunal Permament dels Pobles

  La Coordinadora d'ONG Solidàries s'ha adherit a la Crida internacional per a convocar el Tribunal Permanent dels Pobles (TPP) sobre
  la violació amb impunitat dels drets humans de les persones migrants i refugiades. La crida s'adreça especialment a col·lectius de migrants i plataformes de suport a les persones refugiades i de defensa dels drets humans, perquè es vol donar visibilitat a la sistemàtica violació dels drets humans i dels pobles, i al clar retrocés dels drets de les persones que es viu a tot Europa. Us animem a llegir a la crida i a adherir-vos-hi!

 • Millorant les accions conjuntes de cooperació i desenvolupament

  28/06/2017

  Millorant les accions conjuntes de cooperació i desenvolupament

  Treball, Afers Socials i Famílies i Afers Exteriors, Institucionals i Transparència han signat un pla de treball que permetrà optimitzar algunes accions conjuntes que es fan de cooperació i desenvolupament. Un exemple d'aquest acord és el cas del Programa Català de Protecció de Defensores i Defensors dels Drets Humans, que ja està en marxa, i que facilita una acollida temporal de sis mesos a activistes pels drets humans que vegin amenaçada la seva vida. Foto: Children of Africa

 • Exèrcit sí o no? Quin model de seguretat volem per a Catalunya

  26/06/2017

  Exèrcit sí o no? Quin model de seguretat volem per a Catalunya

  Davant la diversitat de postures sobre quin model de seguretat s'hauria d'adoptar en una hipotètica Catalunya independent, l'ICIP inicia un cicle de diàlegs per reflexionar sobre la necessitat de disposar d'exèrcit propi i sobre alternatives a la seguretat armada. Els debats aniran a càrrec de coautors de dos llibres col·lectius publicats recentment en què es defensen les dues visions: "Construir un estat segur i en pau" (ICIP i Líniazero) i "Política de defensa i Estat Propi" (editorial Base). A la demarcació de Girona, la cita és el proper dimecres 5 de juliol, a les 8 del vespre, al Saló de Descans del Teatre Jardí de Figueres.

 • Pàgina 1 de 305