Actualitat

 • Pàgina 1 de 336
 • Formacions en línia gratuïtes

  10/04/2019

  Formacions en línia gratuïtes

  La plataforma a-humanitaria.es ofereix diverses formacions gratuïtes en línia i un webinar, sobre qüestions transversals de l'àmbit humanitari i els seus respectius marcadors i eines de referència a nivell internacional. S'adreça a tota la comunitat humanitària i a totes les persones que hi vulguin aprofundir. 

 • Vetllar per la qualitat democràtica

  10/04/2019

  Vetllar per la qualitat democràtica

  Pam a Pam posa en marxa una campanya de sensibilització sobre com vetllar per la qualitat democràtica a l’entorn de l’Economia social i solidària, aplicable a la resta d'entitats. La proposta passa per començar a parlar de democràcia interna amb l'objectiu de facilitar la participació de totes les persones que formen part de la iniciativa.

 • Primavera de Foto Social

  10/04/2019

  Primavera de Foto Social

  Durant els mesos d'abril, maig i juny, la Casa de Cultura Les Bernardes de Salt posa un marxa el cicle Primavera Foto, un cicle amb tres exposicions i tres conferències que posa el focus en la fotografia social i documental, la que té compromís i voluntat sensibilitzadora. Durant el mes d'abril podeu visitar la primera de les mostres: Viatge a la impuresa, de Maria Contreras Coll, sobre una creença, encara vigent,  vinculada a la menstruació i les dones nepaleses. Foto: Maria Contreras

 • Recurs del mes d'abril

  04/04/2019

  Recurs del mes d'abril

  Us proposem llibres, contes i còmics per infants, joves i grans per a què aquesta primavera tingueu molt bones lectures, son tot novetats acabades d'arribar al CeDRe. 

  Esperem que us siguin d'utilitat.

 • Fora l'exèrcit d'ExpoJove!

  03/04/2019

  Fora l'exèrcit d'ExpoJove!

  Els pilums i els gladius dels clicks de Playmòbil no es poden equiparar a les armes que utilitzen els militars que recluten joves a la fira dedicada a la formació i les ofertes laborals tal com, per contra, assegura la sentència del Jutjat de primera instància número 1 de Girona. Aquesta sentència permet que un any més l'Exèrcit torni a ExpoJove, uniformat i armat.  Un cop més, hem tornat a mostrar el nostre rebuig a l'estand bel·licista.

 • Front comú contra el racisme

  02/04/2019

  Front comú contra el racisme

  Tots els partits polítics amb representació parlamentària, les associacions de municipis, el Síndic de Greuges, una cinquantena d'entitats socials, i el Govern –amb el president, Quim Torra, i el conseller Chakir el Homrani al capdavant–, han firmat l'"Acord per a un debat responsable sobre immigració i contra el racisme i la xenofòbia",  pel qual es comprometen a no utilitzar la immigració com a arma electoral.  Un important acord que arriba de manera oportuna davant les convocatòries electorals del 28 d’abril (generals) i del 26 de maig (municipals i europees).

 • 25 anys de Banyoles Solidària

  01/04/2019

  25 anys de Banyoles Solidària

  Aquest 2019 l'ONGD del Pla de l'Estany, Banyoles Solidària, fa 25 anys. Per commemorar aquest aniversari, l'entitat banyolina ha programat tot un seguit d'activitats que comencen aquest dissabte, amb un concert solidari, i que s'allargaran fins al mes d'octubre.

 • Més racisme entre particulars

  26/03/2019

  Més racisme entre particulars

  Augmenten els casos d’agressions i discriminacions racistes entre particulars, segons dades del nou informe de l’entitat SOS Racisme que repassa les denúncies recollides durant l’any 2018. Aquests casos de racisme superen, per primera vegada en els darrers anys, les denúncies rebudes pels abusos dels cossos i forces de seguretat. D'altra banda, i segons l'estudi "Invisibles. L'estat del racisme a Catalunya", l’accés a l’habitatge i l’admissió als locals d’oci representen els drets més vulnerats. Foto: fotomovimiento.org

 • «La majoria de dones que es prostitueixen, ho fan obligades»

  25/03/2019

  «La majoria de dones que es prostitueixen, ho fan obligades»

  Begoña Iñarra va néixer a Bilbao. Després d’estudiar Química es va fer monja de les Missioneres d’Àfrica, les Germanes Blanques. Això l’ha dut a viure a la que avui anomenem R.D del Congo, i també a Uganda, Etiòpia, Moçambic i Kènia. Des del passat mes de setembre, i després de passar 4 anys a París, està implicada en el projecte Esperanza de les Adoratrius, a Madrid, que ajuda les dones a sortir de la prostitució i la tracta.

 • Creatitivitat, jocs i pau

  20/03/2019

  Creatitivitat, jocs i pau

  En el marc de la campanya Juguem per la Pau, aquest mes de març han començat a arribar a l'Espai de Solidaritat les creacions que l'alumnat de les escoles de Girona han elaborat a classe i que ben aviat s'intercanviaran. Són un grapat de puzles, 'memories' i d'altres jocs de sobretaula, pensats per seguir jugant en pau.

 • Parades informatives sobre l'acollida d'infants sahrauís

  20/03/2019

  Parades informatives sobre l'acollida d'infants sahrauís

  ACAPS Girona engega un any més el projecte Vacances en Pau, d'acollida d'infants saharauís en famílies gironines durant l'estiu. I ho fa amb taules informatives a molts municipis de les comarques gironines, aquest cap de setmana.

 • Pàgina 1 de 336