Actualitat

 • Pàgina 1 de 327
 • Menció especial per a la campanya Periodistes per la pau

  17/10/2018

  Menció especial per a la campanya Periodistes per la pau

  La campanya Periodistes per la Pau ha rebut una menció especial en els Premis Gabinets de Comunicació que atorga el Col·legi de Periodistes de Catalunya, dins la categoria de Millor Acció Comunicativa.

 • Ara fa...4 anys

  15/10/2018

  Ara fa...4 anys

  Ara fa quatre anys, gairebé 5, l'Institut de Drets Humans de Catalunya va premiar la trajectòria de la Coordinadora d'ONG Solidàries amb el Premi Solidaritat. Era el primer cop que el guardó anava a parar a mans d'una entitat gironina. La foto de grup és de Jordi Puig.

 • La cronificació de la pobresa

  15/10/2018

  La cronificació de la pobresa

  Dimecres vinent, 17 d'octubre, és el Dia Mundial Per a l'Erradicació de la Pobresa. Per aquest motiu ens fem ressó del novè informe INSOCAT, publicat a finals de juliol per les Entitats Catalanes d’Acció Social (ECAS), que confirma la cronificació de la pobresa i l'exclusió social, malgrat la millora de l'economia, així com la diversificació dels col·lectius socials vulnerables.

 • Guardó per a "Leo a la vida"

  09/10/2018

  Guardó per a "Leo a la vida"

  El documental Leo a la vida, de la productora gironina La Guerrilla Comunicacional Films, va ser premiat com a millor documental en els Premis Oriana 2018, el passat diumenge 7 d'octubre. És el segon guardó que rep aquest documental sobre la pedagoga Leonela Relys i l'erradicació de l'analfabestisme, que ha estat seleccionat en diferents festivals del món.

 • Campanya pels Drets Humans

  08/10/2018

  Campanya pels Drets Humans

  Coincidint amb els 70 anys de l’aprovació de la Declaració Universal dels Drets Humans (DUDH) , la Coordinadora d’ONG Solidàries engega la campanya “Tira pel Dret!” centrada en la reivindicació dels drets fonamentals, que va començar dimarts 9 d’octubre i es clourà el proper 15 de desembre amb un gran concert a La Mirona.

 • Ara fa...19 anys

  03/10/2018

  Ara fa...19 anys

  Les ONG catalanes es mobilitzaven, ara fa 19 anys, per reclamar la condonació del deute extern. I ho van fer amb quatre marxes paral·leles a Barcelona, Girona, Tarragona i Lleida. Les fotos són de la convocatòria a Girona, impulsada per la Coordinadora d'ONG Solidàries. Era el 16 de maig de 1999.

 • Emergència humanitària a Indonèsia

  03/10/2018

  Emergència humanitària a Indonèsia

  El terratrèmol de magnitud 7,5 i el posterior tsunami que divendres passat va assolar l'illa de Cèlebes, a Indonèsia, deixa un tràgic balanç de més de 1.200 víctimes comptabilitzades fins al moment. Les Nacions Unides xifren en 191.000, les persones que requereixen ajut humanitari urgent. Sobre el terreny, un grapat d'ONGD fent feina, a qui podeu donar el vostre suport. Foto. Creu Roja

 • Girona rep diversos activistes pels Drets Humans

  02/10/2018

  Girona rep diversos activistes pels Drets Humans

  En el marc del projecte Ciutats Defensores dels Drets Humans, del qual Girona en forma part, i gràcies també al Programa Català de Protecció de Defensors i Defensores dels Drets Humans, el proper dimarts 9 d'octubre ens visitaran dos periodistes i dues defensores dels Drets Ambientals, amenaçats als seus respectius països. Són Ahmed Ali, fotoperiodista egipci i Margarita Pineda, activista d'Hondures, del projecte Ciutats Defensores; i també Luis Daniel Navas Jiménez, periodista mexicà i Karen Izolda Taxilaga, activista també mexicana, del Programa de Protecció dels Defensors/es dels DH.

 • Les dones europees cobren un 16% menys que els homes

  01/10/2018

  Les dones europees cobren un 16% menys que els homes

  L'informe d'Oxfam Intermón Veus contra la precarietat: dones i pobresa laboral a Europa ho deixa molt clar: a Europa, les dones han de treballar 59 dies més que els homes per cobrar el mateix. FOTO: OXFAM INTERMÓN

 • Recurs del mes d'Octubre

  28/09/2018

  Recurs del mes d'Octubre

  Enguany un altre cop el mes d’octubre ens parla d’eleccions, aquest cop, no per celebrar-les sinó per commemorar-les.

  Des del CeDRe, hem preparat un petit recull de pel·lícules, jocs i contes que ens parlen de molts tipus diferents d’eleccions.

  Recursos variat que us han de permetre parlar de democràcia, d’eleccions lliures i de lluites en pro dels DH que han acabat a les urnes amb canvis històrics que han millorat les condicions de vida i que han fet justícia.

 • Ara fa...11 anys

  26/09/2018

  Ara fa...11 anys

  L'any 2007, l'entitat Justícia i Pau de Girona i la Universitat de Girona, posaven el marxa el primer Campus per la Pau, a la Facultat de Lletres de la UdG. Del 4 al 6 de juliol, es van treballar tres grans eixos: l'educació per la pau, els processos de pau, i la renovació de la democràcia. Segur que hi trobareu cares conegudes entre les persones que van passar aquells dies per allà. 

 • Pàgina 1 de 327