Actualitat

 • Pàgina 1 de 308
 • #17oct Llegim la pobresa

  16/10/2017

  #17oct Llegim la pobresa

  A Catalunya, un 22,5% de la ciutadania -1,6 milions de persones- està en risc d'exclusió social, segons la taxa Arope*. Aquest dimarts vinent, 17 d'octubre, és el Dia Mundial per a l'Eradicació de la Pobresa. Les entitats de la Coordinadora d'ONG Solidàries, el Centre d'Acollida i Serveis Socials La Sopa i La Troupe de la Concòrdia, hem preparat un cercle de lectura per reflexionar sobre les diverses cares de la pobresa.

 • Premi Nobel de la Pau 2017 per a la campanya internacional per a l'Abolició de les Armes Nuclears

  06/10/2017

  Premi Nobel de la Pau 2017 per a la campanya internacional per a l'Abolició de les Armes Nuclears

  El Comitè Noruec Nobel ha atorgat el Premi Nobel de la Pau 2017 a la Campanya Internacional per l’Abolició de les Armes Nuclears (ICAN) per la seva tasca de sensibilització sobre les terribles conseqüències humanitàries de fer qualsevol ús de les armes nucel·lars i pels seus esforços per aconseguir un tractat de prohibició d’aquest tipus d’armament, adoptat el passat 7 de juliol per part de les Nacions Unides amb el suport de 122 estats. FundiPau i Centre d’Estudis per a la Pau JM Delàs formen part d'aquesta campanya internacional.

 • Defensem el treball decent

  06/10/2017

  Defensem el treball decent

  En motiu de la Jornada Mundial pel Treball Decent, que se celebra demà dissabte 7 d'octubre, Càritas Diocesana de Girona, Justícia i Pau Girona, la Xarxa pels Drets Socials i el Secretariat Diocesà de la Pastoral Obrera de Girona, presentaran un manifest i una taula rodona sobre la renda garantida de ciutadania.

 • Resistències i esperances, a la Setmana del Documental Social a Girona

  05/10/2017

  Resistències i esperances, a la Setmana del Documental Social a Girona

  La Unitat de Compromís Social de la Universitat de Girona, la Coordinadora d’ONG Solidàries, el Servei Municipal de Cooperació i Solidaritat de l’Ajuntament de Girona i la Biblioteca Carles Rahola posen en marxa la segona edició de la Setmana del Documental Social a Girona. L’activitat se celebrarà a la Biblioteca Carles Rahola del 17 al 20 d’octubre.

 • COMUNICAT: Rebutgem la repressió policial envers la voluntat democràtica

  02/10/2017

  COMUNICAT: Rebutgem la repressió policial envers la voluntat democràtica

  Les entitats que formem part de la Coordinadora d’ONG Solidàries condemnem enèrgicament la violència brutal i desproporcionada utilitzada per les forces de seguretat espanyoles per intentar impedir el referèndum d’autodeterminació de l’1 d’octubre. El que vam viure ahir a Catalunya és una salvatjada orquestrada per un govern espanyol, sense recursos, al·lèrgic al diàleg i que avantposa l’ús de la força a la política.

 • #SomDefensores, nou dispositiu ciutadà per fer front a la vulneració dels Drets Humans

  22/09/2017

  #SomDefensores, nou dispositiu ciutadà per fer front a la vulneració dels Drets Humans

  La setmana passada es va presentar el dispositiu ciutadà #SomDefensores per fer front a qualsevol vulneració de drets fonamentals a casa nostra, amb el referèndum de l'1 d'octubre a l'horitzó. El disposistiu inclou una Guia de Drets Legals, un manifest i posa en marxa una Xarxa d’Observadores de Drets per fer el seguiment necessari l’1-O juntament amb acompanyament legal i psicosocial, i s'activen mecanismes de denúncia, d’assessorament i de protecció per fer front a actuacions policials i judicials des d'ara i fins el dia del referèndum, i si calgués, també posteriorment. FOTO: CIEMEN

 • La Coordinadora s'adhereix al manifest #SomDefensores i al del grup Ramon Barnils

  22/09/2017

  La Coordinadora s'adhereix al manifest #SomDefensores i al del grup Ramon Barnils

  Un dels objectius fonamentals del treball de les entitats de la Coordinadora d'ONG Solidàries, recollit en el seu Codi Ètic, és la "denúncia, sensibilització i formació (...) d'aquelles causes que atempten contra els Drets Humans universalment reconeguts." Davant la resposta repressiva de l'Estat espanyol, a la voluntat col·lectiva de fer un referèndum el proper 1 d'octubre, vam emetre la setmana passada un comunicat. Aquesta setmana, a més, ens hem adherit al manifest del Grup de Periodistes Ramon Barnils i al de #SomDefensores. Us hem recollit aquests i altres manifests de les nostres entitats.

 • Dona, africana i activista

  22/09/2017

  Dona, africana i activista

  Dijous vinent, 28 de setembre, dues defensores dels Drets Humans ens explicaran les seves experiències al Marroc i a Gàmbia, de lluita pels drets laborals, els drets de les dones i el dret a la governança democràtica. Són Wafae Charaf i Aisha Dabo i seran al centre cívic de Santa Eugènia de Ter, a partir de les 19h.

 • Pàgina 1 de 308