Notícies

13/01/2014

Arrenca la campanya Fulards per la Pau

Si bé ja fa dies que hi treballem, la setmana passada es van dur a terme les formacions a l'alumnat de primer curs d'Animació Sociocultural de l'Institut Vallvera de Salt i a l'alumnat de primer d'Educació Infantil de l'INS Montilivi de Girona. Uns i altres ens ajudaran, del 22 al 24 de gener, a fer els tallers sobre cultura de pau a les escoles de Girona participants a la campanya Fulards per la Pau, amb motiu del Dia Internacional per la No Violència i la Pau (DENIP).

Les escoles gironines que enguany participen a la campanya són Mare de Déu del Mont, Maristes, Font de l'Abella, Pare Coll, Eiximenis, Migdia, Dr. Masmitjà, Marta Mata, Pla de Girona i Carme Auguet. En total es faran uns 55 tallers per aprofundir en conceptes bàsics com resolució de conflictes o pau positiva.

Com a novetat, aquest any la campanya inclou L'hora del Conte de la Pau a les Biblioteques Municipals del Pont Major, Palau, Taialà, Montfollet (a l'Escola Montfalgars) i als Punts de lectura de Torre Gironella i Sant Narcís, el dia 31 de gener. L'Hora del Conte de la Pau és una activitat entorn el «Conte de Nihao» a càrrec de l'alumnat de segon curs d'Educació Infantil de l'INS Montilivi, que l'any passat ja van participar a la campanya Timbalada per la Pau. Les biblioteques municipals, a més, repartiran un punt de llibre de la campanya i posaran a disposició del públic un recull bibliogràfic sobre pau i cultura de pau.

La Campanya Fulards per la Pau és una campanya escolar que es fa a Girona ciutat com activitat commemorativa del DENIP. Com en les anteriors edicions, la festa de cloenda es farà el 30 de gener al Parc del Migdia de Girona en un acte obert a tothom.