Notícies

01/03/2011

Avui presentem "ONGD de les comarques gironines"

La Coordinadora d'ONG Solidàries i la Diputació de Girona presenten aquest vespre aquesta exposició que ha estat elaborada per donar a conèixer a la ciutadania, i especialment al públic jove, la tasca que estan fent les ONGD de la demarcació. L'exposició està dividida en els diferents sectors de treball (educació, cooperació al desenvolupament, drets humans...) i il·lustrada amb les fotografies dels projectes de les entitats solidàries. En l'acte, es presentarà també una nova eina que s'ha creat per facilitar l'elaboració de projectes de cooperació. La presentació es farà al claustre de la Diputació de Girona.

Jaume Sitjà, diputat d'Acció Social, i Rafel Villena, president de la Coordinadora d'ONG Solidàries seran els encarregats de presentar la mostra. L'exposició il·lustra i explica el treball fet a la demarcació de Girona per les organitzacions no governamentals per al desenvolupament (ONGD).

La mostra respondrà als visitants preguntes com ara "a quins països treballen les ONGD de les comarques gironines?, en quins sectors treballen?, què vol dir educació per al desenvolupament?" i, alhora, profunditzarà en els 8 eixos de treball de les entitats gironines: cooperació al desenvolupament, educació per al desenvolupament, drets humans i governança democràtica, dret a l'aigua i a la salut, apoderament de la dona, cultura de pau, sostenibilitat ambiental, capacitats productives i drets laborals. Cada plafó duu informació i imatges de la tasca de les entitats, tot conformant una radiografia del sector. Al plafó final, el visitant també podrà obtenir informació pràctica sobre les ONGD del territori i sobre les diverses maneres de participar en l'activitat solidària, ja que la mostra, a banda de ser una eina informativa, també vol motivar els joves i implicar-los en la solidaritat.

L'exposició es podrà visitar al claustre de la Diputació de Girona fins al proper 22 de març. A partir d'aquesta data, serà posada a disposició dels ajuntaments i entitats perquè la puguin exhibir als municipis.

Nova eina digital

A banda de la inauguració de l'exposició, avui també es donarà a conèixer una nova eina digital per facilitar i millorar la redacció de projectes de cooperació al desenvolupament. Es tracta d'un formulari per guiar les entitats i ajudar-les en la redacció dels seus projectes de cooperació al desenvolupament. Una eina molt senzilla i completa que permetrà a les entitats formar-se i millorar les seves capacitats, al mateix temps que redacten els seus projectes. Aquest formulari-guia també ha estat impulsat des de la Coordinadora d'ONG Solidàries, amb el suport de la Diputació de Girona.