• Inici>
  • Actualitat>
  • Notícies>
  • COMUNICAT : Condemnem les detencions dels presidents de l’ANC i Òmnium Cultural #LlibertatJordis

Notícies

17/10/2017

COMUNICAT : Condemnem les detencions dels presidents de l’ANC i Òmnium Cultural #LlibertatJordis

La Coordinadora d’ONG Solidàries rebutja i condemna fermament l’ordre de presó dictada per motius ideològics contra els presidents de l’ANC, Jordi Sánchez, i el d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart. Des de les comarques gironines volem enviar la nostra solidaritat a tots dos.

Considerem que aquesta detenció és un greu error polític que vulnera de ple el dret a la manifestació i el dret a l’expressió. Des de que es va iniciar tot el procés del referèndum, les vulneracions de drets fonamentals per part de l’Estat ha estat continuada. A aquest nou retrocés sustentat amb la decisió judicial d’ahir cal sumar, malauradament, altres vulneracions flagrants: dret a judici just i a la tutela judicial efectiva, dret a la intimitat, al domicili i a la privacitat de la correspondència, dret a rebre informació...Manifestar-se pacíficament no és delicte, expressar lliurement les idees, encara menys!

L’empresonament dictat per l’Audiència Nacional demostra que l’estat no creu en la política com a camí per a resoldre el seu conflicte amb Catalunya, i palesa la no separació de poders entre l’àmbit judicial i l’executiu. Des de la Coordinadora d’ONG Solidàries reivindiquem el diàleg com l’eina més útil per a la resolució d’aquest conflicte: diàleg i més diàleg!

Demanem a la ciutadania que segueixi defensant les seves idees pacíficament, com ho ha fet fins ara. Aquesta nova provocació per part de l’Estat no pot malmetre els nostres valors com a ciutadania oberta, tolerant i pacífica que vol viure en llibertat.

Comarques gironines, 17 d’octubre de 2017