Notícies

20/03/2019

Creatitivitat, jocs i pau

En el marc de la campanya Juguem per la Pau, aquest mes de març han començat a arribar a l'Espai de Solidaritat les creacions que l'alumnat de les escoles de Girona han elaborat a classe i que ben aviat s'intercanviaran. Són un grapat de puzles, 'memories' i d'altres jocs de sobretaula, pensats per seguir jugant en pau.

En total ens han arribart una quarantena de puzles (fets per la mainada d'educació infantil) i jocs (per als nens i nenes fins a sisè de primària). A partir de la setmana vinent, totes aquestes creacions es repartiran de manera que cap escola acabarà tenint la seva creació, sinó la d'algun altre centre gironí.

Des de l'organització de la campanya -que la Coordinadora d'ONG Solidàries comparteix amb l'Ajuntament de Girona- es va demanar als docents participants, que el joc fos divertit i que tingués valors i actituds que s'hagin treballat als tallers de pau que s'han fet durant la campanya. Sense descartar el joc competitiu, sí que es va animar els centres educatius «a elaborar jocs on la cooperació entre jugador/es sigui el modus operandi.» perquè aquest tipus de joc implica no eliminar cap jugador ni jugadora i per tant, és més inclusiu. A més, en el joc cooperatiu, les persones participants han d'unir forces per assolir una fita o superar el repte que es plantegi i fomenta la cohesió del grup.

En total a la campanya DENIP 2019 han participat 8 escoles gironines: Àgora, Bell-lloc, Eiximenis, Migdia, Masmitjà, Maristes i Santa Eugènia i FEDAC Sant Narcís, amb un total de 1.085 nens i nenes.

Vols veure les creacions? Clicka aquí >>>