Notícies

08/03/2016

Doble exposició sobre les persones refugiades a Lloret de Mar

L’exposició “Rostres de la Mediterrània” de la plataforma Stop Mare Mortum i “Seguint els passos de n’Asem, de Lesbos a Berlín”, de la fotoperiodista grega Maro Kouri, s'exposen a partir de demà a la Sala de la Cultura de Lloret de Mar. La primer part inclou 60 il·lustracions d’artistes de 15 països diferents que posen rostre a la situació del mar Mediterrani, amb l’arribada de persones refugiades. La segona part, la de la fotoperiodista, inclou un reportatge de 30 fotografies del drama humanitari. És una iniciativa de Plataforma per la Pau Lloret.

La plataforma ciutadana Stop Mare Mortum conjuntament amb la Plataforma per la Pau Lloret o rganitzen una exposició fotogràfica sobre la situació de les persones refugiades. Durant gairebé un any des de Stop Mare Mortum s'ha convidat artistes gràfics d'arreu del món a reflexionar sobre la situació que estem vivint a la Mar Mediterrània amb l'arribada de persones refugiades. El resultat són més de 60 il·lustracions realitzades per artistes de més de 15 països d'un valor artístic i reflexiu impressionant.

En paral·lel s'exposaran 30 fotografies de la reconeguda fotògrafa grega Maro Kouri “Seguint els passos de n’Asem, de Lesbos a Berlín”. Es tracta del viatge que realitzen un grup de refugiades des de Lesbos fins a Berlin en companyia de l'artista que va captant la seva experiència en aquests moments tan trascendents per a les seves vides.

L'objectiu d'aquesta exposició és sensibilitzar la ciutadania s obre la problemàtica que viuen les persones refugiades en la seva recerca d'asil. Les polítiques migratòries europees i la manca de voluntat dels Estats membres i la Unió Europea han esdevingut el major obstacle per salvar la vida de milers de persones que han mort ofegades a la Mediterrània. Des de Stop Mare Mortum treballen per una ciutadania conscienciada que pressioni les autoritats corresponents perquè actuïn frenant aquest genocidi a les portes d'Europa.

Demà dimecres, abans de la inauguració  de la doble exposició a la Sala de la Cultura de Lloret de Mar, es farà una concentració ciutadana (20h.) a la Plaça Pere Torrent. Seguidament (cap a les 20.30h), s'inaugurarà la mostra amb la presència de la fotògrafa Maro Kouri, que farà una visita guiada. L'exposició es podrà visitar fins a l'1 d'abril.