Notícies

07/10/2014

Economia sòlidaria pam a pam

Pam a Pam és un mapa col·laboratiu impulsat per SETEM que mostra punts de consum responsable i economia solidària. Aquesta iniciativa vol contribuir a transformar les ciutats a partir de les cistelles de la compra. Fins ara, la inciativa només es limitava a Barcelona ciutat, però ja ha arribat a Girona. T'expliquem com hi pots col·laborar.

El consum pot ser una eina de transformació social. Amb el mapa col·laboratiu de Pam a Pam, es vol contribuir a mapejar el territori per posar-ho fàcil a l'hora de trobar alimentació ecològica, comerç just, roba sense explotació o banca ètica, ben a prop de casa. A partir del mes de novenmbre es començarà a pujar al nou web els punts de les comarques gironines al mapa del Pam a Pam. I el mes de desembre, es donarà a conèixer el mapa. Hi vols participar? Tens diferents opcions:

INICIATIVES DE CONSUM RESPONSABLE

En una primera fase, es volen mostrar punts de consum responsable i economia solidària de sectors en els següents punts:

1. Habitatge: Noves formes de gestió de l’habitatge i de l’entorn urbà i natural. Millora de l’espai habitable per fer-lo més comfortable.
2. Vestir: Teixits i roba artesanal, fabricada en condicions dignes, ambiental i socialment responsables.
3. Alimentació: Productes alimentaris de proximitat, ecològics, que respecten l’entorn social i ambiental en el procés de producció i distribució.
4. Cultura: Transmissió de coneixement a través de llibres, projectes culturals, artístics i musicals.
5. Educació: Compartir valors a través de formació crítica,escoles i serveis educatius.
6. Comunicació i tecnologia: Foment de l’actitud crítica i llibertat d’informació i expressió.
7. Cures: Iniciatives de millora en la criança, la vellesa i la salut, tant individual, com comunitària.
8. Oci: Activitats d’oci i esbarjo.
9. Finançament: Estalvi i inversió transparents i creació de monedes alternatives per enfortir el mercat social.
10. Assessorament: Organitzacions que ajuden i orienten unes altres.
11. Logística: Iniciatives que faciliten la interconnexió entre persones o entitats
12. Espais i xarxes

Es vol fer visibles les iniciatives locals que aposten per una societat més justa i sostenible i contrarestar el poder de les multinacionals que ens han portat a l’actual crisi. Si el teu comerç no taca la roba d’explotació laboral, ofereix productes d’alimentació ecològics o d’estalvi ètic, o ets un establiment que vetlla per l’ecologia i per la justícia social, dóna't a conèixer al mapa. És totalment gratuït i només cal que realitzis una entrevista amb l’equip de Pam a Pam a Girona <gironasetem@gmail.com>, amb qui ompliràs un qüestionari amb els requisits socials i mediambientals del teu comerç per poder entrar a formar part d’aquesta iniciativa.

VOLUNTARIAT

També pots formar part de l'equip de recerca d'alternatives. Aquest és un mapa col·laboratiu construït per una xarxa de consumidors i consumidores responsables. L’equip de SETEM s’encarrega de liderar aquest projecte, busca iniciatives de l’economia solidària, realitza les entrevistes i puja els punts en el mapa. Des de SETEM Girona, s'acompanyarà el voluntariat de la zona.

CONSUMIDOR/A

Un cop estigui fet el mapa, consulta'l per fer les teves compres i comparteix-lo! També et pots donar d'alta com a soci/a de SETEM.