Notícies

29/05/2009

El comerç just i la banca ètica arriben a la Rambla de Girona

Demà dissabte 30 de maig, la Festa del Comerç Just i la Banca Ètica a Girona posarà punt final a les celebracions que des de principis de mes s'estan fent a diversos municipis de les comarques gironines. A les 5 de la tarda, una batucada a càrrec dels "Diables de l'Onyar" que anirà en cercavila fins al Punt de Trobada de la Rambla servirà d'acció simbòlica per picar fort contra les injustícies, la pobresa i la crisi econòmica.

La inauguració de la Festa del Comerç Just comptarà amb els parlaments de Núria Terès, regidora de Cooperació de l'Ajuntament de Girona, i de Jordi Martinoy, delegat de la Generalitat de Catalunya a les comarques gironines. Tot seguit, una representant de les entitats organitzadores de la festa a Girona i un representant del Sud, el mexicà Alfonso López Santiz, productor de cafè de comerç just a Chiapas, llegiran el manifest.

A partir de les 6 de la tarda, la mainada podran gaudir de l'espectacle d'animació infantil "Agredolç quin cacau de xocolata!". La Festa, que s'allargarà fins a les 20h., comptarà també amb una assortida mostra de productes de comerç just, una exposició sobre finances ètiques i d'altres jocs per als més petits. Al final de la festa es sortejarà un lot de productes de comerç just entre tots els assistents.

Al matí, d'1 del migdia a 2 de la tarda, Catalunya Ràdio emetrà en directe, des de la Rambla, el programa Solidaris que condueix Rita Marzoa i que estarà dedicat al comerç just, el decreixement i la sostenibilitat. A banda d'una taula rodona sobre aquests temes, Marzoa entrevistarà el director de la Càtedra UNESCO de Desenvolupament Humà Sostenible de la UdG, Jordi de Cambra.

La Festa del Comerç Just i la Banca Ètica és una activitat lúdica de sensibilització que té lloc un cop l'any a un bon nombre de poblacions de Catalunya. La cita serveix per potenciar el coneixement dels valors i les propostes del Comerç Just i les finances ètiques entre la població catalana, com un model de consum més responsable.

A Girona, la Festa del Comerç Just i la Banca Ètica està organitzada per Setem-Girona, Intermón Oxfam-Girona, Ajuntament de Girona, la cooperativa El Rebost i Marsans.

Més informació: www.solidaries.org/festacj

Altres actes durant el mes de juny:

02 de juny a la Casa de Cultura

20h Xerrada sobre "Els impactes de les empreses transnacionals als països del Sud".

A càrrec de Víctor Maeso, Coordinador campanya Finances Ètiques a Setem Catalunya i de Lluís Puigdemont.

10 de juny a la Casa de Cultura

20h Xerrada "Crisi i explotació laboral: el nostre model de consum i les condicions de les treballadores i treballadors".

A càrrec de l'Albert Sales, Coordinador de la campanya de Roba Neta a Setem Catalunya.