Notícies

06/07/2012

Els nens i nenes sahrauís ja són aquí

Uns 52 nens i nenes sahrauís han viatjat fins a les comarques gironines per passar-hi l'estiu, en el marc de la campanya Vacances en Pau, que a Girona està organitzada per l'Associació Catalana d'Amics del Poble Sahrauí. La mainada prové dels campaments de refugiats de Tindouf, on es troba la daira de Farsia, al Sàhara Occidental, ciutat agermanada amb Girona des de fa 15 anys. FOTOS: ACAPS-GIRONA

Els nens i nenes s'estaran en famílies de la demarcació, fins a primers de setembre. A partir de la setmana que ve, s'incorporaran als casals i a les activitats programades. El dimecres 11 de juliol, a partir de les 6 de la tarda, a més, seran rebuts per l'acalde de Girona, Carles Puigdemont. Tot seguit, visitaran la ciutat en trenet.

En paraules d'ACAPS-Girona: «Arriben cansats, però molt il·lusionats per compartir aquest temps entre nosaltres. Vénen amb molta il·lusió i ganes de divertir-se, passar un estiu diferent, trencant la rutina del desert i poder gaudir de la platja, la piscina, els parcs, les bicicletes, poder compartir amb els infants gironins i les respectives famílies. Però sobretot, vénen per reclamar el seu dret a recuperar el seu país i la seva llibertat.»

Notícies relacionades: