Notícies

16/09/2019

Fem 25 anys!

Tot i que ho vam començar a celebrar el mes de maig, en el marc de la Jornada Anual, i tot i que, de fet, l'aniversari ja va ser al gener -el mes en què es constituïa la Coordinadora l'any 1994-, l'assemblea de la Coordinadora d'ONG Solidàries va decidir que calia fer un acte més festiu i obert, en el qual poder convidar totes les persones, entitats, administracions i mitjans de comunicació que ens han fet costat al llarg d'aquests 25 anys de vida. I la cita ja ha arribat: serà aquest dijous 19 de setembre, a l'espai La Rosaleda de Girona, a partir de les 7 de la tarda. Ens agradarà molt, retrobar-nos!

El Toc a la Fresca pels 25 anys vol ser una trobada festiva amb tota la gent que des de diferents sensibilitats, ens han acompanyat en aquest viatge farcit d'experiècies, manifestacions, campanyes, mocions i alguna petita gran victòria. Un acte de reafirmació que vol posar en valor la petja gironina en la cooperació catalana, feta des del voluntariat i el compromís, i sobretot, feta des d'un objectiu comú com és la lluita per l'erradicació de les desigualtats i la justícia social. 

L'acte començarà amb la música de l'Aya Sima i un cop fets els parlaments de les autoritats i  de les persones que representen a la Coordinadora, hi haurà un pica-pica que servirà la Fundació Ramon Noguera als jardins de La Devesa. Un espai de trobada que comptarà, com no, amb alguna sopresa més participativa. 

Per commemorar aquest aniversari, aquest any també hem dedicat la sèrie de punts de llibre que fem anulment, a cinc campanyes emblemàtiques de la Coordinadora. Cinc punts de llibre que ens parlen de l'objecció fiscal, el dret a vot, els drets humans, el 0,7% per a la cooperació i de la campanya per sensibilitzar sobre la necessària condonació del deute extern dels països empobrits. Uns punts de llibre que si s'ajunten, formen una manifestació, una de les nostres eines de protesta i reivindicació més habituals en aquests 25 anys. 

De cares al mes de desembre, a més, i coincidint amb el Dia Internacional dels Drets Humans, tenim en preparació un llibre commemoratiu dels 25 anys de l'entitat. 

De moment, us esperem dijous a La Rosaleda! 

IMPORTANT: En cas de pluja, l'acte es traslladarà al Centre Cultural La Mercè de Girona, a la mateixa hora.