Notícies

17/12/2019

Fem front a les violències patriarcals

Què tenen en comú una dona sahrauí,  una dona algeriana i una gironina? Doncs el fet de viure en societats patriarcals i patir-ne les conseqüències, malgrat els milers de quilòmetres que les separen. Aquest dijous 19 (19h), Valentes i Acompanyades ens proposa una taula rodona per intercanviar expèriències -lluites, èxits, obstacles...- des de l'activisme feminista d'arreu .

Són la sahrauí Násara Iahdih (Plataforma Amnat Thawra), l’algeriana Narimene Mouaci (Col·lectiu Neswia), la gironina Aya Sima Fatty (Valentes i Acompanyades), i l'activista Suad Souilem (Consciència Feminista), que intervindrà via Skype. Joves d'arreu que s'uneixen i planten cara a les violències patriarcals, tal com el nom de l'activitat indica. A aquestes dones els uneix, doncs, l'activisme des del qual denuncien les diverses violències masclistes a les que han de fer front i les vulneracions de drets que pateixen en els seus diferents llocs d'origen.

La taula rodona es farà  a la Sala Carles Rahola de l'Edifici de la Generalitat a Girona (plaça Pompeu Fabra, 1). amb la benvinguda  a càrrec de Josefina Surina Celis, coordinadora de la representació territorial de l'Institut Català de les Dones, que col·labora en l'acte, i la dinamització d'Ariadna Vilà Castelló, coordinadora de Valentes i Acompanyades. En acabar, hi haurà un refrigeri a càrrec de la Fundació Ramon Noguera.