• Inici>
  • Actualitat>
  • Notícies>
  • FundiPau i Plataforma per la Pau Lloret participen en una trobada internacional contra l’armament nuclear

Notícies

01/12/2014

FundiPau i Plataforma per la Pau Lloret participen en una trobada internacional contra l’armament nuclear

Aquest cap de setmana, els dies 8 i 9 de desembre, Viena acull la «3a Conferència sobre l’impacte humanitari de les armes nuclears» i la necessitat d’avançar cap a la seva prohibició definitiva. Dos dies abans, i durant els dies 6 i 7 de desembre, la mateixa ciutat rebrà 200 organitzacions de tot el món que participaran al Fòrum de la Societat Civil que organitza la Campanya Internacional per Abolir les Armes Nuclears (ICAN). Tant FundiPau com Plataforma per la Pau Lloret seran en aquest Fòrum per defensar que és necessari abolir del tot les armes nuclears.

Les armes nuclears són les úniques armes de destrucció massiva que encara no s’han prohibit a nivell internacional. Els participants al Fòrum i el centenar de països -inclòs l'Estat espanyol- participants a la 3a Conferència, tenen un gran repte davant seu: posar-se d’acord per iniciar un Tractat que aboleixi per sempre aquest tipus d’armament. Durant quatre dies, Viena serà el centre de l’activisme contra les armes nuclears i ell lloc des del qual es compartiran idees i estratègies per fer realitat aquesta abolició. Per Viena hi passaran representants del s governs, organitzacions no governamentals, organitzacions internacionals i d’altres actors humanitaris crítics, amb una fita difícil però clara: garantir que les armes nuclears mai més siguin usades, ni intencional ni accidentalment.


En la trobada de la societat civil, s’ha establert un programa dinàmic i interactiu, que comptarà amb testimonis d'experts i persones que han demostrat que amb coratge i convicció es pot canviar el món. Els supervivents dels bombardejos nuclears i els assajos nuclears compartiran, també,  les seves experiències i donar testimoni viu de la manca d'humanitat de les armes nuclears.

Una delegació de FundiPau i Plataforma per la Pau Lloret participarà en les dues reunions del Fòrum de la Societat Civil, amb l’objectiu de sumar esforços amb les ONG i de pressionar els representants del Govern espanyol perquè se sumin als països que donen suport a l’eliminació de les armes nuclear. igual que ja ho estan les altres armes de destrucció massiva, les armes químiques i les biològiques.

La ICAN,  de la que participen FundiPau i la Plataforma per la Pau Lloret, reuneix uns 150 organismes no governamentals.