Notícies

14/12/2009

IV Nit del Cinema Solidari

Aquest dijous 17 de desembre tindrà lloc la IV Nit de Cinema Solidari, al Truffaut. Es tracta d'una iniciativa conjunta de l'Oficina de Cooperació al Desenvolupament de la UdG i la Coordinadora d'ONG Solidàries de les comarques gironines i l'Alt Maresme, que té com a objectiu acostar i fomentar, de manera lúdica, els continguts de solidaritat que es treballen en les dues entitats organitzadores. Els espectadors podran veure les pel·lícules: Slumdog Millionaire, Gran Torino, i s'estrenaran dos documentals sobre educació i salut, de Pep Caballé. L'entrada és lliure.

Dia: dijous 17 de desembre
Lloc: Cinema Truffaut, C/ Portal Nou, Girona.
Hora: A partir de les 7 de la tarda
Organitzen: Coordinadora d'ONG Solidàries de les comarques gironines i l'Alt Maresme i Oficina de Cooperació al Desenvolupament de la UdG.

Les pel·lícules

Slumdog Millionaire, de Danny Boyle i Loveleen Tandan

Jamal Malik és un adolescent pobre de Bombai que, per un motiu desconegut, està concursant en la versió hindú del programa ¿Qui vol ser milionari?. A punt d'aconseguir els 20 milions de rúpies del premi més gran del concurs, el jove és interrogat per la policia, amb la sospita d'estar fent trampes. Però per a cada una de les preguntes, Jamal té una resposta...

Edu d'Educació, de Pep Caballé

En moltes comunitats africanes, als infants se'ls hi posa un nom que fa referència a un esdeveniment que ha ocorregut durant el dia en que van néixer. Edu era l'abreviatura d'education, perquè el dia en que Edu va venir al món en el seu poble es va obrir la primera escola. Aquest documental parla dels quatre pilars de l'educació, del mestre, dels alumnes, de cursos pràctics, de pobresa i de l'educació popular.

Salus Aquae, de Pep Caballé
dret a l'aigua: el dret a la salut

L'accés a l'aigua potable és el primer requisit per a la vida, per a la salut i per assolir tots els drets humans. Tots necessitem aigua potable, però malauradament, per a una gran part de la població mundial disposar d'aigua neta i potable és un problema diari. L'aigua és necessària per a la higiene i per prevenir malalties com per exemple la diarrea i la malària. La major part d'afectats per malalties relacionades amb la manca d'aigua o amb el consum d'aigua contaminada són nens menors de cinc anys que viuen en països pobres.

Gran Torino, de Clint Eastwood

En Walt Kowalski és un jubilat i veterà de la Guerra de Corea. Aquells a qui solia considerar els seus veïns s'han traslladat o han mort i han estat substituïts per immigrants hmong, del sud-est asiàtic, que ell menysprea. Kowalski es veurà confrontat amb els seus propis prejudicis.

Programa:

  • 19h. Slumdog Millionaire
  • 21h. Presentació de la Nit del Cinema Solidari
  • 21.05h Presentació dels documentals
  • 21.40h Edu d'Educació
  • 22.05h Salus Aquae
  • 22.40h Gran Torino