Notícies

04/12/2018

Ja podeu consultar el nou llibre de la Coordinadora

Si no vau poder assistir a la presentació del recull d'articles d'opinió que hem editat amb motiu de l'aniversari de la Declaració Universal dels Drets Humans (DUDH), ara teniu la possibilitat de donar un cop d'ull a la nova publicació, dins la nostra biblioteca virtual. «Drets Humans, drets fonamentals. Una visió crítica i esperançadora en el seu 70è aniversari» es repartirà a les entitats de la Coordinadora, durant l'assemblea de la setmana que ve.

El llibre inclou trenta articles, més el pròleg, de persones provinents de l’activisme, la filosofia, el dret o el periodisme. Cadascuna d'elles aporta la seva visió els avenços i els retrocessos aconseguits en aquesta trajectòria de la DUDH. És la primera vegada que la Coordinadora d’ONG Solidàries edita un llibre com a eina de sensibilització i ha comptat amb el suport de l'Agència Catalana de Cooperació, DipsalutAjuntament de Girona i Òmnium Gironès, i la col·laboració del Servei Local de Català de Girona. Consorci per a la Normalització Lingüística.

Entre les signatures incloses al llibre, hi ha noms coneguts com el del raper mallorquí Valtònyc, exiliat ara a Bèlgica, i que signa un contundent article sobre la llibertat d’expressió, o el de l'activista Míriam Hatibi, que es va donar a conèixer a partir dels atemptats de la Rambla de Barcelona, i és autora d’un article sobre la discriminació.

Hi trobareu unes quantes signatures de l'àmbit jurídic, com el de l'advocada gironina Mònica Tarradellas, o la de l'advocat i Degà del Col·legi d'Advocats de Girona, Carles McGragh, però també molts noms propis de la solidaritat gironina com Mostafà Shaimi, Carol Astudillo, Anna Serra, Imma Parada, Adama Boiro, Mon Marquès, Dolors Terradas, Dante Maschio, Anna Güell, Flora Ridaura, Lluís Puigdemont,  Montse Fiol, Carme Vinyoles, Enric Ramionet i Pau Lanao. El pròleg el signa el filòsof i síndic de la UdG Joan Manuel del Pozo.