Notícies

06/09/2010

L’Ecoxarxa de Girona, un sistema de moneda alternativa

La Xarxa pel Decreixement de Girona ha organitzat una nova jornada informativa sobre moneda social i decreixement a les comarques gironines, per al proper dijous 9. L'acte tindrà lloc al Centre Cívic Pont Major, a les 18.30h. Ja fa mesos que la Xarxa treballa per aconseguir que la moneda social sigui aviat una realitat al nostre territori. Aquest nou sistema monetari lliure s'anomenarà Ecoxarxa de Girona i ja ha estat donat d'alta al CES (Community Exchange System o Red de Comunidades de Intercambio).

El CES és la primera xarxa global d'economies d'intercanvi alternatiu i és l'eina informàtica a través de la qual es faran els intercanvis.

Els gironins i gironines interessats en participar en aquesta experiència, poden entrar a http://www.community-exchange.org i registrar-se. Un cop a dins, cal escollir país i grup (Spain i Girona) i introduir les dades i ofertes (són necessàries tres i poden ser tant trocs, com cessions o intercanvis amb moneda social). El dissabte 25 de setembre a les 10, al Centre Cívic Sant Narcís de Girona hi haurà una reunió, on podran resoldre's els dubtes.

La moneda de Girona tindrà una equivalència 1 a 1 amb la resta de monedes de les ecoxarxes properes i amb l'euro, i inicialment s'utilitzarà la moneda virtual per a realitzar els intercanvis.

 

Més informació.

Per sol·licitar informació us podeu adreçar a: nordest@decreixement.net.