Notícies

26/03/2013

La Coordinadora, amb la PAH! Els Drets de les Persones, pel damunt de l'especulació!

Les entitats que formem part de la Coordinadora d'ONG Solidàries donem tot el nostre suport a l'Obra Social de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca, les vivendes alliberades per la Plataforma, a Salt. A més, i com a entitat dins la Xarxa pel Drets Socials, exigim que es deixi de criminalitzar els moviments socials, i molt especialment, el de la PAH, com a estratègia per a desacreditar-los. A continuació, podeu llegir dos manifestos signats recentement: un de suport a la PAH i l'altre de la Xarxa pels Drets Socials, Contra la Criminalització dels Moviments Socials.   

La Coordinadora, amb la PAH! Els Drets de les Persones, pel damunt de l'especulació! 

Des de la Coordinadora d'ONG Solidàries de les comarques gironines i l'Alt Maresme, i com a entitat en defensa dels drets de totes les persones i a tot arreu, considerem que el drama dels desnonaments exigeix respostes urgents. No pot ser que hi hagi gent sense casa, mentre es mantenen tancades milers de vivendes (entre elles un 10% dels pisos de protecció oficial a Catalunya).

Entenem que l'ocupació d'habitatges buits a Salt, pacífica i simbòlica, respon a una realitat llargament
denunciada per la PAH: no té cap sentir mantenir vivendes tancades mentre augmenten els desnonaments i el mentre el país viu una veritable emergència habitacional.

Les demandes de la PAH comptem amb el nostre suport i amb el de bona part de la societat. Mereixen, per tant, accions urgents i polítiques públiques justes. Amb l'entrada de l'ILP per la dació en pagament i del lloguer social al Parlament Espanyol, i amb la sentència del Tribunal Europeu declarant abusiva la llei hipotecària espanyola, a què esperen els governants per garantir el Dret a un Habitatge digne, recollit a l'article 25 de la Declaració Universal dels Drets Humans, i a l'article 47 de la Constitució espanyola?

Des de la Coordinadora, donarem suport a les accions encaminades a la més elemental justícia social:  

  • Recuperar les vivendes en desús per part de bancs i caixes que han estat rescatades amb fons públics.
  • Restablir la funció social dels habitatges buits per al reallotjament de famílies desnonades.
  • Pressionar a les entitats financeres per a que acceptin la dació en pagament i proporcionin lloguer socials
  • Promoure i forçar a les administracions públiques a adoptar les mesures necessàries per a garantir el dret a un habitatge digne.

Gent sense casa, i casa sense gent, no s'entén!
Girona, 26 de març de 2013

Manifest contra la criminalització dels Moviments Socials i en especial de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca

En el context actual de negació i vulneració continuada de drets socials bàsics com són el treball, l'educació, la sanitat, les prestacions socials o l'habitatge per part d'un govern submís als dictats de la banca i les grans corporacions que imposa polítiques retrògrades que ataquen de manera premeditada a la ciutadania, les entitats
sotasignats volem manifestar que:

S'està produint des de fa temps un atac explícit a qualsevol expressió ciutadana que critiqui o posi en qüestió les polítiques elitistes i excloents del Govern i les retallades als drets socials. Aquests dies, la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca, a la que donem tot el nostre suport incondicional per la seva continuada, ferma i pacífica
tasca en favor del dret universal a un habitatge digne, està essent especialment desacreditada i desqualificada per part de diferents representants de la dreta que han arribat, de manera barroera, a relacionar-la amb el terrorisme.

Òbviament, la violència no es genera en voler mantenir els drets constitucionals bàsics sinó en deixar famílies sense llar prioritzant el salvament del sistema financer amb els nostres diners, en retrocedir en drets laborals de manera imposada i unilateral, en voler desacreditar aquells que lluiten per una societat més justa o en la
repressió de tota mena que es practica amb les classes populars.

Per tot això, exigim que es deixi de difamar les persones que representen aquests moviments socials, com a estratègia per a desacreditar-los. Recordem que, és el poble, i no els mercats, qui té la sobirania i la veu i qui ha de tenir realment el poder.

Només reclamem allò que ens pertany.

Girona, març de 2013