Notícies

17/03/2005

La Fiscalia es mostra favorable a investigar les morts de Quim Vallmajó i Flors Sirera

El fiscal de l'Audiència Nacional, Jesús Santos, ha emès un informe favorable a l'admissió de la querella contra alts càrrecs de l'Estat rwandès, a la qual es va adherir la Coordinadora d'ONG Solidàries de les comarques gironines i Alt Maresme i impulsada pel Fòrum Internacional per la Veritat i la Justícia a l'Àfrica dels Grans Llacs rwandés. L'objectiu d'aquesta querella és la investigació de la mort de nou cooperants espanyols, entre ells, els catalans Flors Sirera i Quim Vallmajó, assassinats a Rwanda.

El Ministeri Públic considera que la Justícia espanyola és competent per investigar els assassinats d'espanyols a Rwanda. Així que, un cop emès l'informe favorable del fiscal, serà el titular del Jutjat Central número 4 de l'Audiència Nacional, Fernando Andreu, qui decidirà sobre l'admissió o no a tràmit de la querella.

Entre els més de 1000 folis de la querella, hi ha totes les investigacions recollides pel Fòrum Internacional per la Veritat per acreditar la responsabilitat de la cúpula político-militar del Front Popular Rwandés (integrat per tutsis actualment al govern), en l'organització de matances de rwandeses i congolenys entre 1990 i 2004. Les accions armades del Front Popular Rwandés han causat uns 7 milions de morts.