Notícies

23/09/2020

Neix GirÀfrica, càpsules culturals per a la cohesió social

Amb l'objectiu d'apropar-nos a la riquesa cultural contemporània d’Àfrica i a les iniciatives creatives dels col·lectius africans i afrodescendents de casa nostra, l'entitat Wiriko, amb el suport de la Diputació de Girona, impulsa el programa cultural on-line GirÀfrica.

Wiriko és una entitat dedicada a la promoció de la cultura, les arts i la creativitat africanes. Amb GirÀfrica, aquesta entitat vol contribuir a capgirar la imatge negativa que es té d'Àfrica i ho vol fer de la mà de la cultura i la creació africana, mitjançant càpsules culturals.

La programació consta de quatre mòduls de dues sessions, cadascun dels quals dedicat a una disciplina artística diferent –literatura, cinema, música i disseny urbà-. Les sessions, que combinen tallers i debats transformadors, comencen el dilluns 6 d’octubre i acaben el divendres 16. Entre els ponents que hi participaran hi ha la periodista i escriptora Lucía Mbomío, que hi donarà un taller de literatura, i Lamine Bathily, que en farà un altre sobre els manters.

La formació va adreçada a personal tècnic de l’àmbit social, tant d’administracions públiques com d’entitats privades, així com a joves afrocatalans. Les inscripcions es poden fer aquí.