Notícies

16/11/2016

Nova edició del Premi Mayor Zaragoza

L'Associació d'Amics i Amigues de la UNESCO Tortosa i la Universitat Rovira i Virgili convoquen una nova edició, la desena, del Premi Mayor Zaragoza, adreçat a projectes que promoguin una societat més crítica i compromesa. El termini per a presentar propostes és des del 15 de novembre al 13 de gener de 2017.

D'entre altres obbjectius el guardó vol distingir experiències d'escoles, instituts, entitats, institucions o equips de voluntariats que contribueixin a formar persones lliures, responsables i compromeses, potenciar accions on els individus són crítics, solidaris i actius socialment, de manera que donin sentit als valors democràtics.

En aquest sentit, els projectes presentats han de promoure la formació de ciutadans i ciutadanes responsables, compromesos, crítics i constructius amb la societat, experiències educatives innovadores que afavoreixin una educació integral, o l'adquisició de valors i actituds de respecte als principis democràtics de convivència, cooperació, solidaritat, tolerància i igualtats tant en drets com en oportunitats.

La dotació del premi és de 5.000 euros, que es repartiran entre els guardonats de les tres categories:

Educació (2000 euros): Centres escolars, comunitats educatives, serveis educatius, equips de professionals de l’ensenyament formal i no formal, AMPAs, escoles d’arts i de música…
Social, cultural (2000 euros): Entitats sense ànim de lucre, equips de voluntariat, biblioteques, serveis socials, centres culturals…
Categoria especial Terres de l’Ebre (1000 euros): Participants de les categories anteriors amb accions i experiències desenvolupades a les Terres de l’Ebre.