Notícies

13/01/2012

Rebaixes en moda o rebaixes laborals?

Excés d'hores de treball, baixos salaris, abusos verbals i físics, arbitrarietat en la contractació i l'acomiadament, mesures disciplinàries desproporcionades i obstacles a l'acció sindical...rebaixes en els drets laborals de les obreres de la confecció a Tànger. Aquestes són les autèntiques rebaixes que trobem darrera part de la moda espanyola que es fabrica en aquesta localitat marroquina, segons l'últim informe presentat per la Campanya Roba Neta, que a Catalunya està coordinada per Setem.

«La moda espanyola a Tànger: treball i supervivència de les obreres de la confecció» analitza les condicions de vida i treball que pateixen les treballadores en tallers tèxtils de Tànger que són proveïdors de grans marques internacionals. La investigació s’ha fet a partir dels testimonis de 118 obreres, amb la col·laboració de l’Associació Attawassol.

Moltes de les marques que surten malparades de l'informe, us sonaran: Zara, Bershka, Pull & Bear, Stradivarius, Oysho, Massimo Dutti, Mango, El Corte Inglés, Mayoral o Dolce & Gabbana.

LLEGIR L'INFORME >>

La Campanya Roba Neta ha engegat una campanya de microfinançament amb l'objectiu de recaptar fons suficients per realitzar una publicació abans que acabi l'any amb l'actualització de la informació disponible sobre les empreses de moda internacionals i amb un recull d'alternatives amb noms i adreces on aconseguir roba "neta". Si hi vols col·laborar, entra aquí>>>