Notícies

25/02/2013

Rebobina: el vídeo de Cafeambllet que el dia 28 serà censurat

La investigació va arrencar fa dos anys quan des de la revista Cafèambllet van voler aprofundir en el funcionament de la sanitat pública. Començaven les retallades, la supressió dels serveis i les rebaixes als sous dels treballadors i treballadores dels hospitals de Blanes i Calella. El Rebobina d'aquesta setmana vol ser un homenatge al periodisme d'investigació. 

Els periodistes van topar, primer, amb l'opacitat. Però hi va haver d'altres detalls, com les elevades retribucions dels alts directius que els va posar en alerta. Al cap de dos anys d'investigar, van llençar el vídeo «El robatori més gran de la història de Catalunya», que els ha suposat 10.000 euros de multa i que el proper dijous hauran de retirar.

Segons s'exposa a ‘El major robatori de la història de Catalunya (PART I) (PART II) (Català, 20 min), diversos alts càrrecs de la sanitat catalana es van beneficiar de contractes milionaris a les seves empreses privades. Josep Prat, director de l'Institut Català de la Salut, quedava implicat a la trama, segons el document de Cafè amb Llet. Aquest compaginava el seu càrrec a l'ICS, la principal empresa pública de serveis sanitaris de Catalunya, amb el seu càrrec com a director general del holding Innova, pel qual cobrava 280.000 euros anuals. També es denunciava la concessió de contractes per valor de 50 milions d'euros al grup d'alimentació SEHRS, del qual n'és president Ramon Bagó, que, alhora, i des de fa dècades, ocupa alts càrrecs al Consorci de la Salut i Social de Catalunya.

Text elaborat per la Coordinadora d'ONGD i Altres Moviments Solidaris de Lleida