Notícies

11/03/2014

Sortir dels campaments de refugiats

Un any més, ACAPS-Girona participa en el projecte Vacances en Pau, que organitza la Delegació del Front Polisari a Catalunya. Es tracta d'unes 'mini' vacances per a infants sahrauís que són acollits en famílies catalanes durant els dos mesos d'estiu. Per a aquests nens i nenes, sortir dels campaments de refugiats on viuen tot l'any en precarietat, suposa una oportunitat de veure i viure una realitat completament diferent. Però a més, i com diu ACAPS, l'estada dels infants sahrauís a casa nostra "és una manera de fer visible la causa sahrauí."

L'estiu del 1997 algunes famílies de Girona van acollir, a títol individual, alguns infants sahrauís. Com que hi va haver un seguiment durant dos o tres anys més i ja feia temps que funcionava ACAPS Catalunya, es va decidir constituir la federació de Girona. Actualment, a les comarques gironines, també funcionen les de Palafrugell, Olot, Lloret de Mar, Blanes i Figueres. Des d'ACAPS-Girona es dóna suport a aquells municipis que volen col·laborar amb el projecte Vacances en Pau però que no disposen d'una federació pròpia.

Els infants sahrauís i les seves famílies viuen al mig del desert. A l'estiu les temperatures són molt altes i poden enfilar-se fins als 50 graus. A part de d'alliberar-los de les temperatures infernals de l'estiu, el projecte Vacances en Pau ofereix a aquests infants revisions mèdiques complertes, visites als especialistes i la possibilitat d'una intervenció quirúrgica si es necessita. A més, durant aquests dos mesos, els nens i nenes tenen la possibilitat de rebre una alimentació equilibrada, compartir experiències amb altres nens i nenes als casals i veure aquelles coses que només saben que existeixen pels llibres.

Preguntes i respostes sobre Vacances en Pau >