Notícies

21/05/2005

Transgressió pacifista a la Base Militar de Sant Climent Sescebes

Avui al matí -dissabte-, un grup d'intrèpids pacifistes, amb gallarda gosadia, ha travessat els límits, i armats amb tríptics, pancartes i globus de colors, a més de la consciència, ha gosat endinsar-se en el costat fosc de l'Imperi.

Només arribar, i a 500 mts de la Base Militar, una trentena de Mossos d'Esquadra antidisturbis fortament armats (tocava a 1 mosso per pacifista), ja ens ha barrat el pas, defensant amb honor i valentia la integritat dels membres de l'OTAN. Però aquí ha vingut la nostra primera victòria: després d'un intercanvi de paraules (la nostra millor arma), i sense necessitat d'arribar a les mans, els hem convençut perquè ens deixessin passar, amb el compromís, això sí, de què "no me salten el muro ni me tiren pintura".

Tot seguit, i a les portes de la Base militar, sempre custodiats per dotzenes de policies -que segurament vetllaven per la nostra integritat-, hem muntat una paradeta d'assessoria per a l'Objecció Fiscal, hem llegit el nostre manifest, hem repartit informació als assistents i fins hi tot hem fet una "performance", que ara estan de moda.

Aquí és on ha vingut la nostra segona victòria. El Capità Gutiérrez -amb cara de pocs amics- ha hagut de sortir a rebre'ns i li hem dit a la cara i mirant-li als ulls el perquè de tot plegat. Per si de cas li hem lliurat també una còpia per escrit (el manifest), tot esperant que els alts comandaments de l'OTAN recapacitin i posin fre a l'escalada armamentística mundial. A hores d'ara no tenim constància que això hagi passat encara.

Malgrat això, els irreverents pacifistes de Figueres, Girona, Sarrià, Bordils, Avinyonet, Espolla, Salt, Santa Coloma, etc. continuarem fent sentir les nostres veus amb actes com aquests, malauradament cada vegada més escassos, però no per això importants i representatius.

Per la Cultura de Pau: NO A LES MANIOBRES DE L'OTAN !

Comarques gironines 21 de maig de 2005