Notícies

11/01/2011

Treballant la pau a través del cinema

Amb l'exposició Cinema i Pau, de la Fundació per la Pau, com a punt de partida, la Coordinadora d'ONG Solidàries i el Consell Comarcal del Baix Empordà acosten als centres educatius de secundària de la comarca un ampli programa de propostes adreçat a alumnes, professorat i famílies. El programa, que inclou formació, material per fer servir a l'aula i videofòrums ha començat aquesta setmana a l'IES Puig Cargol de Sant Antoni de Calonge i acabarà el proper mes d'abril a Palamós. En total hauran participat sis centres i més de 600 alumnes i les seves famílies.

A més d'acollir l'exposició a les seves instal·lacions, el programa Cinema i Pau. Educació per una cultura de Pau ofereix als centres educatius participants la possibilitat d'organitzar cinefòrums i participar en diverses sessions formatives amb el suport de l'equip tècnic del CeDRe.De cara als alumnes, el programa inclou una formació específica per als estudiants que faran de guies de l'exposició als seus companys i companyes, així com diverses dinàmiques realitzades per tècnics del CeDRe. El programa també ofereix suport didàctic i teòric per al professorat, a través de material per fer servir a l'aula i de sessions formatives específiques per al professorat.

El CeDRe posa a disposició dels centre participants el préstec gratuït de nou de les pel·lícules que surten a l'exposició Cinema i Pau així com la possibilitat de dinamitzar una sessió de videofòrum sobre aquestes projeccions. El cinefòrum està destinat a les famílies dels alumnes del centre. Fins ara, hi ha programada una sessió de cinefòrum amb la pel·lícula Oriente es Oriente, a Verges, el proper divendres 11 de febrer a la nit.

El programa està adreçat a alumnes des de primer d'ESO fins a batxillerat, professorat i famílies. Els centres educatius que participen en aquest programa són: Institut Escola de Verges; IES Montgrí, de Torroella de Montgrí; IES Puig Cargol, de Sant Antoni de Calonge; IES Sant Elm i IES Sant Feliu, de Sant Feliu de Guíxols; i IES Palamós.

El programa pretén implicar i oferir activitats a tota la comunitat educativa: alumnat, professorat i famílies, presentant així un programa global per a treballar la pau a través del cinema.