Notícies

07/10/2019

Tres activistes de l'Espai Antiracista denunciades per VOX

Tres persones de la plataforma Espai Antiracista Salt-Girona seran jutjades el proper 15 d'octubre per un delicte lleu d’injúries arran d’una querella presentada pel regidor de Vox a Salt –abans de PxC- Sergio Concepción, per delictes d'odi. L’Espai Antiracista fa una crida a tothom a mobilitzar-se en solidaritat amb les companyes, però sobretot contra el racisme i el feixisme.

En una data tan poc innocent com el 3 d’octubre de 2017, mentre Catalunya estava immersa en una jornada de vaga general pels fets de l’1 d’octubre,el partit racista Plataforma x Catalunya, ara reconvertit en VOX, provava de participar en la onada repressiva que venia querellant-se per delictes d’odi, associació il·lícita i uns quants més, contra tres companyes de l’EspaiAntiracista de Salt i Girona.

Des de l'Espai Antiracista es va donar resposta amb la campanya "Totes som Espai Antiracista"  que ràpidament va obtenir més de mil adhesions col·lectives i individuals i el posicionament del ple dels ajuntaments de Salt i Girona. Les tres companyes finalment seran jutjades, a petició de la fiscalia, per un delicte lleu d'injúries el dimarts 15 d'octubre a les 12 del migdia a Girona. 

Des de l'Espai Antiracista de Salt i Girona denuncien el món al revés que suposa "que la (in)Justícia espanyola obeeixi les ordres dels partits feixistes i racistes i persegueixi les activistes i els col·lectius que ens mobilitzem democràticament, fent ús dels nostres drets d'associació, expressió i manifestació, contra aquells que intenten trencar la convivència escampant el discurs de l'odi, l'exclusió i la discriminació i no pas a la inversa.", diuen.

L'entitat fa una crida a la mobilització i convoca tothom:

*Dilluns 14/10, 19.30h  al Teler de l'Ateneu de la Coma Cros de Salt, a la TAULA RODONA "Combatem el feixisme, combatem el racisme!" amb Ainhoa Nadia Douhaibi (investigadora de dispositius de racisme institucional i d'estat); Cristina Mas (periodista d'internacional del diari Ara, que ha seguit la crisi del genocidi de persones migrants a la Mediterrània) i un membre del Sindicat Manter de Barcelona. 

*Dimarts 15/10, 12 del migdia, CONCENTRACIÓ SOLIDÀRIA als jutjats de Girona (Correus) on han de ser jutjades les 3 companyes.