Notícies

06/10/2011

Un treball multidisciplinar guanya el III Premi a la difusió del Decreixement

L'associació El Enjambre sin Reina, de Sevilla, guanya la III edició del Premi a la difusió del Decreixement i la secció gironina de l'Associació Enginyeria Sense Fronteres, s'endú l'accèssit. L'entrega dels guardons es farà el pròxim 28 d'octubre al Centre Cultural La Mercè de Girona, en el decurs de l'acte d'inici de campanya de l'Agenda Llatinoamericana 2012.

El Enjambre sin Reina és una associació que treballa en l'educació ambiental, des de fa un parell d'anys. El treball guanyador, «Súmate a la corriente decreciente», té com a objectiu la difusió del decreixement per arribar, a través d'espais i temps comuns, a una reflexió més profunda. Així, «Súmate a la corriente decreciente», és un treball multidisciplinar que inclou tallers sobre diversos àmbits del decreixement com l'economia, el feminisme, l'educació o el treball en grup i xarxes, però també articles i entrevistes que han quedat enregistrades per a continuar amb la reflexió i la difusió dels principis del decreixement.

L'accèssit ha estat pel grup de Girona de l'Associació Catalana d'Enginyeria sense Fronteres i el seu treball «Una nova cultura de l'energia és possible!». Aquest treball qüestiona l'actual model energètic extractivista, derivat de l'anhel de creixement continu. A partir d'una anàlisi teòrica i d'un replantejament multidimensional de Desenvolupament Humà Sostenible i de la necessitat de decréixer, fa una introducció a la prevenció i aposta per una energia sostenible com a trets necessaris per a combatre la crisi ecològica que viu el planeta.

A banda dels treballs guanyadors, s'han presentat aquests treballs:

«Hiper-demos» Un manifiesto de concienciación y acción, de José Emiliano Calderón Chávez (Equador).

«La naturaleza con sus límites impone decrecimiento. Urge tomar conciencia para preservar la vida», de Haydée Nohara (Argentina)

«'Trueque'. Bescanvi d'objectes». Associació ACCIONA'T (Girona).

«Un objetor del crecimiento. Entrevista a Joan Surroca i Sens», de Luis Angel Aguilar Montero (Albacete).

«Fem Montseny», de Laia Collell i Dani Magán (Montseny),

«Campanya d'Educació en Valors», de la Fundació "Provocant la pau" Pare Jony , (Amposta)

L'objectiu d'aquest premi impulsat per la Comissió de l'Agenda Llatinoamericana és que, mitjançant la recerca, accions directes, conferències, etc., es faci difusió del decreixement com alternativa al creixement il·limitat.

www.llatinoamericana.org