Notícies

05/05/2015

Vols acollir un infant sahrauí aquest estiu?

Cada any, durant els mesos de juliol i agost, moltes famílies de Girona acullen un nen sahrauí a casa seva. Es tracta del Projecte Vacances en Pau. El proper dijous 7 de maig, ACAPS Girona, l’entitat que participa en el projecte, ha convocat la reunió informativa a les 19h al Centre Cívic de Sant Narcís destinada a totes aquelles persones que estiguin interessades en conviure amb un dels infants.

El projecte Vacances Pau de la Delegació del Front Polisari a Catalunya ofereix als nens i nenes revisions mèdiques completes, visites als especialistes i la possibilitat d’una intervenció quirúrgica si es necessita. També els suposa rebre una alimentació equilibrada, compartir experiències amb altres nens als casals i veure aquelles coses que només saben que existeixen gràcies als llibres.

Per als infants, significa un descans d’una realitat complicada, doncs la majoria viuen en els campaments de refugiats de Tindouf, amb temperatures superiors als 50 graus, manca d’aigua, llum elèctrica, medicaments, alimentació digna, higiene i roba.

El projecte de Vacances en Pau 2015 preveu que uns 50 infants d’entre 8 i 12 anys dels campaments vinguin a les comarques gironines per passar l'estiu.