Notícies

20/11/2012

Why poverty? El per què de la pobresa.

Avui s'emetrà el primer dels vuit documentals de la sèrie Why poverty?, que durant tres setmanes es podran veure a Tv3 i el 33. Es tracta d'un projecte internacional per lluitar contra la pobresa en el què participa TV3, juntament a d'altres 70 cadenes del món. Els treballs es podran descarregar al web de televisió de Catalunya, perquè l'objectiu és que entitats educatives i socials, ONG i ciutadania els usin per generar debat.

En total s'han produït vuit documentals que analitzen les causes de la pobresa des de diferents punts de vista

20 de novenbre, a Sense Ficció: Doneu-nos els diners. Aborda l'impacte que tenen iniciatives impulsades per gent famosa i artistes per recapatar fons, com el concert Live Aid.

25 de novembre, a Grans documentals: Pobres de nosaltres. Mitjançant l'animació es fa un repàs a la "història" de la pobresa, per constatar que sempre ha existit malgrat tots els canvis socials que hi ha hagut.

25 de novembre, a Grans documentals: Mares Solars. Una beduïna ha après a instal·lar plaques solars. Aquesta és l'excusa per parlar del paper de la dona en el desenvolupament.

28 de novembre, a 60 minuts: Park Avenue. El documental mostra els extrems: Park Avenue de Nova York, on viu la gent més rica i poderosa del món i com viuen les persones sense cap mena de recursos.

2 de desembre, a Grans Documentals: Benvinguts al món. Com intervé el lloc de naixement en les expectatives de vida dels quatre nadons que neixen cada segon?

2 de desembre, a Grans Documentals: Estudiar, estudiar. A la Xina, l'ensenyament pot ser un negoci. Molts joves estudien per sortir de la pobresa, a vegades sense resultats.

5 de desembre, a 60 minuts: La febre de la terra. A Mali, els petits agricultors són els grans perjudicats pels cultius de les grans multinacionals.

12 de desembre, a 60 minuts: El saqueig de l'Àfrica. Àfrica és un país ric en recursos minerals. Però els beneficis de les explotacions mineres s'evadeixen a paradisos fiscals.

Al portal www.whypoverty.net hi podeu trobar una trentena de curmetratges amb més enfocaments sobre la pobresa.

Aquí teniu un tràiler de la sessió prevista pel 2 de desembre, Benvinguts al món: