• Inici>
  • Centre de recursos>
  • El Banquero de los pobres : los microcréditos y la batalla contra la pobreza en el mundo

El Banquero de los pobres : los microcréditos y la batalla contra la pobreza en el mundo

  • Fons bibliogràfic
  • Salut, Economia i desenvolupament
  • A partir de 16 anys
  • Castellà
  • Yunus, Muhammad
  • Gratuït amb fiança 0.00€
  • Teixell: 336 YUN

Muhammad Yunus té un somni: l'eradicació total de la pobresa. En 1983, en contra dels consells de la banca i de les autoritats del seu govern, el professor Yunus va fundar Grameen, un banc dedicat a subministrar préstecs minúsculs a les persones més pobres de Bangla Desh. El seu objectiu no era simplement ajudar al fet que els pobres sobrevisquessin, sinó generar un mecanisme d'ignició de la iniciativa i l'esperit emprenedor que els ajudés a sortir per si mateixos de la pobresa.

Aquella idea va néixer un dia de 1976 quan, de la seva pròpia butxaca, Yunus va prestar una quantitat equivalent a 27 dòlars a quaranta-dos habitants d'un llogaret de Bangla Desh. Eren fabricants de tamborets que no necessitaven més que el crèdit suficient per adquirir la matèria primera per al seu ofici. El préstec de Yunus els va ajudar a trencar el devastador cercle de la pobresa i a canviar les seves vides.

La seva solució a la pobresa al món, fundada sobre la creença que el crèdit és un dret humà fonamental, és d'una brillant simplicitat: prestin diners a les persones pobres, fomentin una sèrie de principis financers assenyats que regulin les seves vides i elles s'ajudaran a si mateixes.

En El banquer dels pobres, Yunus descriu els múltiples obstacles que ha hagut d'anar vencent per posar les seves idees en pràctica –les seves batalles amb els buròcrates dels bancs, els temors profundament arrelats en els seus primers prestataris i prestatàries provisionals-- i també les seves victòries. L'autor qüestiona la nostra forma habitual de percebre la relació econòmica entre rics i pobres, els seus drets i deures respectius, els seus orígens i el seu futur. Portades a la pràctica, les teories de Yunus funcionen.

El Banc Grameen ha proporcionat més de 2.500 milions de dòlars en micropréstamos a més de dos milions de famílies del Bangla Desh rural. Gairebé el 95% dels clients de Yunus són dones i l'índex de reemborsament dels préstecs és pràcticament del 100%. Per tot el món estan sorgint nous programes de microcrèdit seguint el model de Grameen.

Calendari disponibilitat

Disponible Reservat

Formulari sol·licitud

En el cas que el préstec del recurs tingui un cost econòmic s'ha d'ingressar amb antelació al núm. de compte Triodos 1491 0001 28 2033582723

Per més informació: educacio@solidaries.org o al telèfon 972 219 916

Condicions del servei de préstec

També et pot interessar