Estados Canallas. El imperio de la fuerza en los asuntos mundiales

  • Fons bibliogràfic
  • Economia i desenvolupament
  • A partir de 16 anys
  • Castellà
  • Noam Chomsky
  • Gratuït amb fiança 0.00€
  • Teixell: 341 CHO

La major part de les 270 pàgines del llibre Estats Canalles, de Noam Chomsky, estan dedicades a demostrar la culpabilitat d'Estats Units en els crims més escabrosos de les últimes dècades.
El caràcter terrorista dels governs nord-americans aconsegueix el grau més escandalós mitjançant l'anàlisi de l'autor sobre la veritable condició de l'Estat canalla que pretén declarar així als estats desobedients, mentre s'erigeix com a cap absolut dels quals es consideren per sobre de tota llei internacional a causa del seu poder.
Usar a les Nacions Unides quan li convé i realitzar tot tipus d'agressió directa de resultar-li possible ha estat i és, de manera confesa, la canallada més gran dels nostres temps. Utilitzar la força i l'engany, sense el menor respecte a res ni a ningú, aspirant a l'aplaudiment, sembla ser el destí que Estats Units pretenen imposar a tot el món.
L'estudi dels fets des del final de la II Guerra Mundial, el caràcter públic i intern d'ells, així com la comprovació fefaent que permet la recent desclassificació de documents, fan indubtable cada afirmació de Chomsky sobre la típica doble moral dels governs nord-americans. El tràgic d'aquestes històries és que tenen com a denominador comú les massacres d'éssers humans de moltes parts del món i la manipulació informativa que les justifiqui davant l'opinió pública i, especialment, orientada principalment a aconseguir el suport del poble nord-americà.
Encara que aquest llibre va ser escrit abans de l'11 de setembre 2001 té el valor que el seu contingut permet entendre millor l'escàndol actual sobre la informació prèvia que tenia el president George W. Bush en relació amb aquelles accions terroristes. 
Estats Canalles deixa al nu cada justificació imperialista per a les seves agressions i demostra amb sòlids arguments la complicitat d'Estats Units en tota acció genocida i terrorista, fonamentalment des de la dècada del 60. Milions de víctimes a tot el món, siguin indonesis, vietnamites, serbis, palestins, nicaragüencs i cubans, per solament citar alguns de la gran quantitat de països agredits, van perdre les seves vides pel dret que es arroga Estats Units d'estar per sobre de tota llei internacional i mancar de la més elemental ètica. Semblés que aquell pensament filosòfic que entre els poderosos i els febles la llibertat és la que suprimeix i la llei la que allibera, és avui el dilema que viu la humanitat.
Un dels valors principals del llibre  és la revelació resumida de com es van desenvolupar les maniobres en cada cas.
Noam Chomsky, el nord-americà contemporani amb més profunditat en els treballs analítics sobre Estats Units, pateix el silenci dels grans mitjans del seu país. No obstant això, el seu prestigi també com a lingüista i filòsof s'obre pas de manera creixent. 
Noan Chomsky fa una àmplia anàlisi de la política nord-americana "de terror i de guerra econòmica" contra Cuba durant més de quatre dècades, qualificatiu que expressa sense marrada en el primer paràgraf. Després fa un recompte històric des de temps de John Quincy Adams per dir que aquell pensament annexionista "segueix sent així" ja que "la necessitat de posseir a Cuba és el tema més antic de la política exterior nord-americana".

Calendari disponibilitat

Disponible Reservat

Formulari sol·licitud

En el cas que el préstec del recurs tingui un cost econòmic s'ha d'ingressar amb antelació al núm. de compte Triodos 1491 0001 28 2033582723

Per més informació: educacio@solidaries.org o al telèfon 972 219 916

Condicions del servei de préstec

També et pot interessar