Los (bienes) comunes ¿Oportunidad o espejismo?

  • Fons bibliogràfic
  • Solidaritat i ONG, Economia i desenvolupament, Política i relacions internacionals
  • A partir de 16 anys
  • Castellà
  • Joan Subirats i César Rendueles
  • Gratuït amb fiança 0.00€
  • Teixell: 32 REN

La propietat privada resulta injusta i la propietat pública presenta altres problemes, enfrontant-se a una ona privatizadora. És possible una gestió col·lectiva dels assumptes públics que no sigui privada ni estatal, sinó comunal? Una gestió participativa que generi drets però també exigeixi deures als membres d'una comunitat en acció?
Una de les funcions del poder polític en les nostres societats és la defensa del bé públic, però malgrat això incompleix sovint aquesta funció i acaba sotmès a interessos particulars privats. El conjunt de la societat no té, per tant, garanties que s'estiguin prenent les decisions justes i necessàries en relació a la gestió de recursos claus per al nostre benestar i subsistència: educació, sanitat, energia, aigua... Al mateix temps, sorgeixen alternatives per gestionar la nostra economia de manera horitzontal i democràtica.

El concepte «comú» ha aparegut amb força en l'escenari polític com un reflex de la necessitat social de repensar la gestió del públic. El politòleg Joan Subirats, especialista en gobernanza i gestió pública, i César Rendueles, filòsof i professor de sociologia, expert en filosofia política i gestió cultural, ens ofereixen una fresca i suggestiva conversa sobre els (béns) comuns i la societat contemporània.

Calendari disponibilitat

Disponible Reservat

Formulari sol·licitud

En el cas que el préstec del recurs tingui un cost econòmic s'ha d'ingressar amb antelació al núm. de compte Triodos 1491 0001 28 2033582723

Per més informació: educacio@solidaries.org o al telèfon 972 219 916

Condicions del servei de préstec

També et pot interessar