No hay derecho(s)

  • Fons bibliogràfic
  • Pau, Antimilitarisme i Conflictes, Drets, Informació i documentació
  • A partir de 16 anys
  • Castellà
  • Gerardo Pisarello i Jaume Asens
  • Gratuït amb fiança 0.00€
  • Teixell: 32 PIS

El Dret i el discurs jurídic exerceixen un paper central en la configuració de les relacions de poder. Per a imposar-se, una actuació policial o un programa d'ajust econòmic necessiten de la força. Però també de la seva capacitat per a apel·lar al Dret, a la legalitat, com a font de justificació.

Després de la derrota del feixisme, la legalitat que els propis estats invoquen en les seves actuacions s'ha tornat exigent. S'ha enriquit amb tractats, constitucions i cartes que reconeixen drets humans i principis garantistes. Aquests principis comporten límits i controls a poders de tota mena, públics i privats, d'Estat i de mercat.

Els textos que componen aquest llibre intenten mostrar com, en temps de crisi i mobilitzacions, aquesta legalitat garantista es converteix en un mirall incòmode. Perquè reflecteix l'arbitrarietat jurídica, a més d'ètic-política, de moltes actuacions del poder realitzades en nom del Dret. Però també perquè permet jutjar d'una altra manera els actes de protesta i de desobediència ciutadana que s'alcen contra elles. No ja com a actes delictius, objecte de criminalització, sinó com a eines legítimes, inclu­s necessàries, per a forçar al poder a complir la seva pròpia legalitat i per a fundar marcs jurídics més igualitaris i lliures de violència.

Calendari disponibilitat

Disponible Reservat

Formulari sol·licitud

En el cas que el préstec del recurs tingui un cost econòmic s'ha d'ingressar amb antelació al núm. de compte Triodos 1491 0001 28 2033582723

Per més informació: educacio@solidaries.org o al telèfon 972 219 916

Condicions del servei de préstec

També et pot interessar