¿Quién teme el poder de las mujeres? Bailar hacia atrás con tacones altos

  • Fons bibliogràfic
  • Sexualitat i igualtat de gèrene
  • A partir de 16 anys
  • Castellà
  • Virginia García Beaudoux
  • Gratuït amb fiança 0.00€
  • Teixell: 396 GAR

Pensa portar maquillatge a l'espai?, li van preguntar a la cosmonauta russa Yelena Serova, el 2014, durant la conferència de premsa anterior a la missió que la portaria a l'Estació Espacial Internacional.

Una famosa tira còmica americana de 1982 mostrava a una dona que, referint-se al ballarí Fred Astaire, comentava: Clar que va ser gran, però no oblideu que Ginger Rogers feia el mateix que ell… cap a enrere i amb talons alts. Aquesta imatge sol utilitzar-se encara avui per descriure la situació de les dones respecte del lideratge al món actual: juguen en els mateixos escenaris i espais que els homes però amb altres regles i en condicions més desfavorables.

Què significa ser una dona ambiciosa en una societat encara dominada per homes?, a quines dificultats s'enfronten les candidates, polítiques en exercici, ministres, alcaldesses, governadores, diputades, directives d'empreses, líders socials i comunitàries, jutgesses...?, per què les dones no ocupen més posicions de poder i influència política i econòmica?, per què troben tantes dificultats per accedir a càrrecs de representació i direcció?, per què s'accepta com a normal que a una dona candidata a ocupar una posició de poder li preguntin en les entrevistes de radio i televisió si està capacitada per a la tasca, com fa per conciliar la vida professional i la personal, si té fills i quants, com afecta a la seva parella i família la seva activitat laboral, quines dietes fa, quants quilos ha aprimat, si es faria la cirurgia estètica o si el seu marit és romàntic?

Aquest llibre mostra com el poder continua sent territori hostil per a les dones i explora la qüestió dels estereotips de gènere, la seva relació amb el lideratge, la manera en què els adquirim i incorporem, com influeixen els mitjans de comunicació en el seu manteniment i quines barreres culturals, psicològiques i organizacionales troben les dones en el seu camí per fer-se visibles en posicions de poder i influència.

Calendari disponibilitat

Disponible Reservat

Formulari sol·licitud

En el cas que el préstec del recurs tingui un cost econòmic s'ha d'ingressar amb antelació al núm. de compte Triodos 1491 0001 28 2033582723

Per més informació: educacio@solidaries.org o al telèfon 972 219 916

Condicions del servei de préstec

També et pot interessar