Religions i drets humans : cap a una cultura de la convivència

  • Fons bibliogràfic
  • Pau, Antimilitarisme i Conflictes, Cultures i moviments migratoris
  • A partir de 16 anys
  • Català
  • IDHC
  • Gratuït amb fiança 0.00€
  • Teixell: 342.7 IDH

Catalunya ha desenvolupat amb intensitat en els darrers anys la seva dimensió mediterrània, des del punt de vista de l’intercanvi econòmic, cultural, humà i també polític. La seva projecció com una societat complexa, democràtica i moderna s’ha basat en la defensa d’un model de convivència que ha esdevingut una tasca col·lectiva de les diferents administracions (la Generalitat de Catalunya, els ajuntaments, les diputacions, etc.) i la societat civil, a partir d’uns principis, com el respecte a la diversitat o el valor de la solidaritat, i d’uns objectius, com la cohesió social o el compromís en l’avenç cap a un món millor.

És necessari fer referència aquí a la complexitat que presenta la mediterrània com a regió, on trobem elements culturals, socials i religiosos que compartim, però també on la distància entre sud i nord, sobretot la del nivell de vida, es fa cada cop més gran, i on qüestions com ara els moviments migratoris o l’existència de conflictes estructurals no resolts, propicia també, malauradament, un allunyament entre les dues ribes. Malgrat la proximitat geogràfica i l’existència de múltiples interrelacions, la percepció mútua o el coneixement de l’altre són assignatures pendents en aquesta regió. En aquest sentit, cal trobar noves eines que afavoreixin el diàleg basat en el respecte mutu, i preguntar-nos també com a societat quins són els temes de debat que es troben darrere dels nostres posicionaments.

Calendari disponibilitat

Disponible Reservat

Formulari sol·licitud

En el cas que el préstec del recurs tingui un cost econòmic s'ha d'ingressar amb antelació al núm. de compte Triodos 1491 0001 28 2033582723

Per més informació: educacio@solidaries.org o al telèfon 972 219 916

Condicions del servei de préstec

També et pot interessar