Senderos de libertad

  • Fons bibliogràfic
  • Cultures i moviments migratoris
  • A partir de 16 anys
  • Castellà
  • Moro, Javier
  • Gratuït amb fiança 0.00€
  • Teixell: 512.15 MOR

Durant tres anys, Javier Moro va recórrer milers de quilòmetres a través de l'Amazònia en avioneta, canoa, autocar i fins i tot a peu per a recrear l'epopeia del major pla de colonització mai emprès per l'home. A través de la història de Chico Mendes, un humil "cauchero" convertit en baluard internacional de la defensa del medi ambient, i de la d'un dels pistolers contractat per a eliminar-ho, es desenvolupa el drama d'uns missioners estripats entre la seva lleialtat a l'Església i el seu compromís amb els pobres, de policies obligats a treballar per a assassins, d'un grup d'indígenes enfrontats a milers de miners instal·lats en les seves terres, dels caucheros expulsats a sang i foc de les seves llars. Tots ells, armats únicament del seu valor i de la força de les seves conviccions, organitzen la seva resistència contra els buldozers i els exèrcits dels terratinents.

Per a reconstruir els esdeveniments, l'autor va entrevistar líders populars amenaçats de mort, a terratinents acusats de tenir esclaus, a indis que estan aconseguint les seves primeres victòries contra els blancs, a cercadors d'or tan generosos com arruïnats, a científics temorosos de no poder finalitzar les seves recerques. Senderes de llibertat és un homenatge als quals arrisquen la vida per a aconseguir una mica de justícia en un món que els nega fins al reconeixement de la seva pròpia existència.

Calendari disponibilitat

Disponible Reservat

Formulari sol·licitud

En el cas que el préstec del recurs tingui un cost econòmic s'ha d'ingressar amb antelació al núm. de compte Triodos 1491 0001 28 2033582723

Per més informació: educacio@solidaries.org o al telèfon 972 219 916

Condicions del servei de préstec

També et pot interessar