• Inici>
  • Centre de recursos>
  • ¿Una Nueva era para África? : nuevos desafíos y perspectivas sobre paz y seguridad en África

¿Una Nueva era para África? : nuevos desafíos y perspectivas sobre paz y seguridad en África

  • Fons bibliogràfic
  • Pau, Antimilitarisme i Conflictes, Drets
  • A partir de 16 anys
  • Castellà
  • Oscar Mateos, Rafel Grassa et alt.
  • Gratuït amb fiança 0.00€
  • Teixell: 341.67 UNA

La dècada de 2010 ha estat pròdiga en celebracions de naturalesa simbòlica i política per a Àfrica, amb dos moments especialment significatius: en 2010, es van commemorar 50 anys de l'inici dels processos d'independència, mentre que al maig de 2013 va ser el torn dels 50 anys de la fundació de l'Organització per a la Unitat Africana, després refundada com a Unió Africana.

Aquestes cinc dècades permeten fer balanç sobre un dels aspectes que ha copat un major interès d'Àfrica Subsahariana postcolonial: la presència dels conflictes armats, la gestió del seu impacte, així com les formes de resoldre'ls i de construir la pau. Una anàlisi de l'evolució de tot aquest temps permet constatar grans canvis sobre aquest tema.

Aquest és un llibre interdisciplinari que examina, amb aquest teló de fons, els nous desafiaments i perspectives sobre pau i seguretat a Àfrica. El llibre compta amb contribucions d'acadèmics africans i europeus i tracta de llançar llum sobre quatre aspectes que configuren aquesta “nova era” en matèria de pau i seguretat en el continent africà: la constatació de la naturalesa complexa, transnacional i *multidimensional dels conflictes violents africans; l'existència de diferents experiències locals i regionals de transformació de conflictes i construcció de pau, sovint invisibilizades; l'abast, transcendència i balanç provisional de la noció de “solucions africanes per a problemes africans” i la seva materialització en l'anomenada Arquitectura de Paz i Seguretat a Àfrica i, finalment, els límits i contradiccions de l'agenda internacional de construcció de pau. Les contribucions d'aquest volum configuren així una fotografia complexa, que, a més, posa en relleu, amb tots els seus límits i contradiccions, el creixent protagonisme d'Àfrica Subsahariana en els processos de transformació de conflictes i construcció de pau.

Calendari disponibilitat

Disponible Reservat

Formulari sol·licitud

En el cas que el préstec del recurs tingui un cost econòmic s'ha d'ingressar amb antelació al núm. de compte Triodos 1491 0001 28 2033582723

Per més informació: educacio@solidaries.org o al telèfon 972 219 916

Condicions del servei de préstec

També et pot interessar