Vida de consumo

  • Fons bibliogràfic
  • Economia i desenvolupament
  • A partir de 16 anys
  • Castellà
  • Bauman, Zygmunt,
  • Gratuït amb fiança 0.00€
  • Teixell: 330 BAU

L'autor, aprofundeix l'anàlisi de la trama i els mecanismes pels quals la societat actual, en la seva fase de modernitat líquida, condiciona i dissenya les vides dels subjectes centrant-se en les seves particularitats com a consumidors. Amb l'adveniment de la modernitat líquida, la societat de productors és transformada en una societat de consumidors. En aquesta nova societat els individus són, simultàniament, els promotors del producte i el producte que promouen. Són, al mateix temps, l'encarregat de màrqueting i la mercaderia, el venedor ambulant i l'article en venda. Tots ells habiten el mateix espai social conegut amb el nom de mercat.

L'examen que els individus han d'aprovar per accedir als tan cobejats reconeixements socials els exigeix reciclar-se sota la forma de béns de canvi, és a dir, com a productes capaços de captar l'atenció, atreure clients i generar demanda. Aquesta transformació dels consumidors en objectes de consum és el tret més important de la societat de consumidors.

Zygmunt Bauman analitza l'impacte del model consumista d'interacció sobre diversos aspectes, aparentment inconnexos, de l'escenari social, com la política i la democràcia, les divisions socials i l'estratificació, les comunitats i les societats, la construcció identitària, la producció i l'ús del coneixement, i la preferència per diferents sistemes de valors. La invasió, conquesta i colonització de la xarxa de relacions humanes per part de visions del món i patrons de comportament a la mesura dels mercats, i l'origen del ressentiment i l'ocasional resistència enfront de les forces d'ocupació són els temes centrals d'aquest llibre. Les normes socials i la cultura de la vida contemporània són posades sota la lupa una vegada més i reinterpretades a la llum d'aquests temes per un dels pensadors socials més originals i aguts de l'actualitat.

Calendari disponibilitat

Disponible Reservat

Formulari sol·licitud

En el cas que el préstec del recurs tingui un cost econòmic s'ha d'ingressar amb antelació al núm. de compte Triodos 1491 0001 28 2033582723

Per més informació: educacio@solidaries.org o al telèfon 972 219 916

Condicions del servei de préstec

També et pot interessar