01/03/2016

#19M: #ProuRacisme!

Davant l'ofensiva racista contra les persones refugiades, musulmanes, jueves i treballadores migrants, diverses entitats d'arreu d'Europa convoquen a sortir el carrer el proper dissabte, 19 de març. Per poder assistir a la Jornada Internacional contra el feixisme, el racisme, l'antisemitisme i la islamofòbia, i a la ruta antiracista que es farà a Barcelona, des de la Comissió #GironaAcull de suport a les persones refugiades, hem organitzat un autobús que sortirà de Girona a les 15h. El preu del tiquet és de 8 euros i el podreu comprar a la Coordinadora d'ONG Solidàries. FOTO: Plataforma la Pau Lloret 

Declaració per a la jornada de l’ONU contra el racisme Refugees welcome: plantem cara al racisme, a la islamofòbia, a l’antisemitisme i al feixisme

 

Per tota Europa assistim a una ofensiva racista implacable contra les persones refugiades, musulmanes, jueves i treballadores migrants.

Milers de persones han mort ofegades en el seu camí cap a Europa; milers més estan atrapades en condicions miserables, no aptes per a éssers humans, sense un refugi adequat. La reacció racista contra la gent refugiada comporta un augment dels atacs racistes, islamòfobs i antisemites, així com de grups d’extrema dreta.

A Europa, l’austeritat ha suposat una caiguda del nivell de vida per al 99% de la població. Erròniament, s’està convertint la gent refugiada, musulmana i treballadora migrant en el boc expiatori de tot això.

A la dècada de 1930, el poble jueu es va convertir en el boc expiatori de les dificultats econòmiques durant la Gran Depressió. Hem passat per aquí abans, i sabem a on ens pot conduir això.

Ens oposem a totes les formes d’opressió: racisme, sexisme, islamofòbia, antisemitisme, homofòbia, feixisme…

Fem una crida a totes les persones progressistes d’Europa, a les que pensen que tots els éssers humans han de ser tractats de forma igual, amb respecte i dignitat, a manifestar-se en solidaritat per commemorar el Dia de les Nacions Unides contra el racisme, el proper dissabte 19 de març.

Afirmem que les persones refugiades són benvingudes aquí: plantem cara al racisme, a la islamofòbia, a l’antisemitisme i al feixisme.

United Against Fascism, Gran Bretanya
Stand Up Against Racism, Gran Bretanya
KEERFA- Moviment contra l’Amenaça Racista i Feixista, Grècia
Unitat Contra el Feixisme i el Racisme, Catalunya
Unidad Contra el Fascismo y el Racismo, Madrid
Comite 21 maart, Països Baixos
Zjednoczeni Przeciw Rasizmowi (Unitat Contra el Racisme), Polònia
Plattform für eine menschliche Asylpolitik (Plataforma per una política humana d’asil), Àustria