01/04/2019

25 anys de Banyoles Solidària

Aquest 2019 l'ONGD del Pla de l'Estany, Banyoles Solidària, fa 25 anys. Per commemorar aquest aniversari, l'entitat banyolina ha programat tot un seguit d'activitats que comencen aquest dissabte, amb un concert solidari, i que s'allargaran fins al mes d'octubre.

Banyoles Solidària treballa des de 1994 treballa ambg l'objectiu de potenciar la solidaritat entre les persones, els pobles i les cultures. Es defineixen com «un grup de gent diversa i ideològicament plural, que no es conforma a sentir parlar de la pobresa dels pobles del Sud, sinó que actua per a combatre-la.»

Actualment tenen projectes en marxa a Condega (Nicaragua), Segundo Montes (El Salvador) i Kerewan (Gàmbia).  Precisament, en el projecte Gàmbia, enguany s'ha ampliat l'actuació, amb la participació de l’Ajuntament de Banyoles i l’Associació de Sare Yewtou. En aquest projecte s'ha ampliat el dispensari de Kerewan (com es veu a la foto) i s'ha encerclat una hectàrea de terreny, per fer-hi un hort -amb un pou-,  per treballar-hi principalment a l'època seca.

D'entre les activitats de celebració programades per aquest 2019, destaquem la taula rodona amb alcaldes del Pla de l'Estany que tractarà sobre l'activitat de l'entitat en aquests 25 anys de trajectòria (26 abril),  la gran festa per a totes les edats que es farà el mes de maig, l'excursió al Memorial de l'Exili de Ribesaltes, i uns quants concerts solidaris dels quals us anirem informant puntualment.