14/02/2011

3.000 nens i nenes de Girona celebren la diada Paraigües per la Pau

Divendres al matí el Parc del Migdia de Girona va acollir milers de nens i nenes d'escoles gironines per celebrar la diada que posava fi a les diferents activitats de Paraigües per la Pau, en el marc de la celebració del Dia Escolar de la No-violència i la Pau (30 de Gener). En aquesta activitat, organitzada conjuntament des de l'Ajuntament de Girona i la Coordinadora d'ONG Solidàries, hi van participar més de 4500 nens i nenes de 14 centres educatius.

3.000 nens i nenes provinents d'escoles gironines es van reunir divendres al matí, paraigua en mà, al Parc del Migdia de Girona per concloure les activitats que han realitzat en el projecte "Paraigües per la Pau". Una festa final que va reunir 14 escoles gironines, en la qual hi van participar l'alcaldessa de Girona, Anna Pagans, el president de la coordinadora d'ONGs, Rafael Villena, i la regidora d'Educació, Núria Terés, i que va concloure amb una actuació musical.

Les escoles que han participat en les diferents activitats de la campanya Paraigües per la Pau han estat: Annexa, Bosc de la Pabordia, Cassià Costal, Font de l'Abella, Dr Masmitjà, Joan Bruguera, Dalmau Carles, Mare de Déu del Mont, Maristes, Migdia, Montjuïc, Pla, Sta. Eugènia i Verd, amb l'estreta col·laboració dels mestres de cada centre i la participació de l'alumnat. Al llarg de les últimes setmanes les escoles han estat treballant la cultura de pau mitjançant tallers i mitjançant l'elaboració dels seus paraigües, amb dibuixos i missatges de pau.

Sobre Paraigües per la Pau

Paraigües per la Pau és un projecte artístic mundial i són diverses les ciutats que arreu del món any rere any celebren aquesta diada. L'activitat s'adreça a tots els centres educatius d'educació infantil i primària de la ciutat de Girona (P3 fins a 6è). Es tracta de treballar des de dues vessants: l'artística, pel que fa a la creació dels dibuixos i decoracions dels paraigües, i la d'educació en valors, pel que fa al treball previ de difusió del missatge de la cultura de pau.

Veieu la galeria fotogràfica.