26/01/2017

5a edició dels Premis Acció Social Maria Figueras i Mercè Bañeras

Ja s'ha obert la convocatòria d'enguany per participar als Premis d'Acció Social Maria Figueras i Mercè Bañeras que atorga la Fundació Plataforma Educativa a projectes socials relacionats amb la innovació, l'emprenedoria i la corresponsabilitat ciutadana. El termini per a presentar candidatures finalitza el 2 d'abril.

Els Premis d'Acció Social volen donar a conèixer i reconèixer aquells projectes que es duen a terme per part d’organitzacions, persones o empreses que treballen pel benestar social de les persones de Catalunya i ho fan a partir de tres categories:

☐ Innovació Social que reconeix idees i/o projectes innovadors que encara no s'han de dur a terme o que tot just comencen i, pels quals, el premi pot ser una empenta o incentiu per implementar-se, ja que s'entrega un diploma i una ajuda econòmica de 1500€.


☐ Emprenedoria Social, que premia projectes i iniciatives consolidats que afavoreixen l'economia i el teixit social i l'emprenedoria de les persones residents a Catalunya. Per poder tirar endavant aquests projectes l'entitat lliura al guanyador un diploma i 1500€.


☐ Corresponsabilitat ciutadana,que volen ser un reconeixement a persones que hagin dedicatpart de la seva vida professional i/o personal a la millora de la societat. L'organització reconeix aquesta dedicació amb un guardó i un present.


A la última edició dels premis, el guardó en la Innovació Social se li va entregar al programa d'oci alternatiu juvenil "VentePáKá" de la Fundació Marianao. En la categoria d'Emprenedoria Social, se'l va destinar al projecte "Absorvalia", empresa de caràcter social i, finalment, el reconeixement de Corresponsabilitat Social va ser per l'Hble.Sra. Carme Capdevila per la seva llarga experiència en la protecció de la infància.


Els Premis d’Acció Social Maria Figueras i Mercè Bañeras neixen i creixen amb una triple voluntat: de reconeixement, d’incentiu i de compromís. El reconeixement enfocat a la tasca de totes aquelles persones, serveis, projectes i organitzacions que, des de l’acció social i la innovació, contribueixen a millorar la qualitat de vida de les persones que viuen a Catalunya. També a l’estímul per l’esforç i per perseverança d’aquelles iniciatives i projectes que volen donar solucions innovadores als reptes socials i de posar en valor el compromís amb la societat que els actors socials mostren a través de la seva acció, pes i trajectòria. Per a més informació podeu contactar amb: Departament de Comunicació premis@plataformaeducativa.org