02/03/2016

8 de març: Dia Internacional de les Dones

Déu n'hi do quantes propostes hem trobat per la xarxa d'actes commemoratius del Dia de la Dona Treballadora a les comarques gironines. Us hem preparat una agenda amb activitats a La Bisbal, Girona, Banyoles, Serinyà, Palafrugell, Lloret de Mar, Figueres i Porqueres.

PLA DE L'ESTANY

D'entre el munt d'actes que es celebraran al Pla de l'Estany de l'1 al 22 de març pel 8 M, destaquem la tertúlia oberta "Dones km 0" (Biblioteca Carles Fontseré Porqueres. 20h. 4 MARÇ), una conversa amb ciutadanes d’orígens diferents sobre l’experiència d’establir-se en un nou país i reflexió sobre temes com la identitat o la convivència o l'exposició "Invisibles, erotitzades o protagonistes? la representació de les dones als còmics (Can xerric de Serinyà, 9 de març a les 19h).

LA BISBAL D'EMPORDÀ

Presentació del vídeo "Connectades" i menjars d'arreu del món. Pavelló. 21h. 8 MARÇ

Presentació del vídeo CONNECTADES i sopar compartit amb menjars d'arreu del món. Les protagonistes del vídeo ens mostraran què fan en el seu temps lliure. 

UNIVERSITAT DE GIRONA

Jornada amb motiu del Dia Internacional de les Dones. Sala d'Actes de la Fac. D'Educació i Psicologia de la UdG. De 9.30 a 14h. 8 MARÇ

Jornada organitzada per la Unitat d’Igualtat de Gènere en la que s'abordaran aquestes temàtiques: Economia i dones: desigualtats i canvis; Les dones a les carreres tecnològiques i científiques; Ni sexe ni gènere: humanes; Transfeminisme; Les dones a les xarxes i les noves tecnologies. Amb l'assistència a les jornades es computen 5 hores com a activitats solidàries per a estudiants.

GIRONA

Diversitat d'actes en la setmana del 8 de març

En el cartell d'activitats commemoratives del 8 de març hi trobareu exposicions, teatre, jornades, xerrades i cinefòrums. Destaquem la xerrada-col·loqui "Dones treballadores: tota una vida amb bretxa salarial" que organitza la UGT (8 març, a les 16.30h al local d'UGT comarques gironines), el cinefòrum entorn "Iron Jawed Angels" que organitza el Col·lectiu de Dones en l'Església al cc Pla de Palau (8 de març a les17h), la presentació del documental Grans dones grans que organitza la Xarxa Dones Girona al cc Barri Vell (dijous 10 de març a les 17.30h). També destaquem la manifestació davant la Cambra de Comerç (8 de març a les 11.30h) contra la precarització del sector de la neteja i les cambreres d'habitació (CCOO). Però hi ha moltes més activitats.

PALAFRUGELL

Activitats pel 8 de març

Viquimarató sobre dones i música a l'Arxiu Municipal de Palafrugell (5 de març a les 10h); Xerrada sobre el perineu a càrrec de Núria Vives  (7 de març a les 19h) o Contes en femení (a la Biblioteca, el 10 de març a les 19h)

LLORET DE MAR

A Lloret també hi ha molts actes. Destaquem l'exposició "Fotògrafes pioneres a Catalunya" (del 24 de març fins al 22 d'abril a la Biblioteca) o la tertúlia radiofònica sobre la igualtat de gènere i lectura del manifest, que es podrà seguir per Nova Ràdio Lloret.

FIGUERES

Projecció de "Empieza en ti"

Un projecte va posar en contacte un grup de dones afectades per violència masclista entre els anys 2005 i 2010. L’objectiu era treballar la seva recuperació a través de diferents pràctiques artístiques, com la performance, la poesia visual, el collage i les instal.lacions. En el
procés, liderat per l’artista visual i cineasta Marta Vergonyós, hi van participar diferents artistes i es va elaborar un documental que recull les experiències d’aquestes dones:Empieza en ti. El proper dimecres, 9 de març, amb la presència de la directora, Marta Vergonyós Cabratosa, a La Cate (20.30h). Organitza: Amnistia Internacional Alt Empordà i Diòptria