17/02/2015

A Nicaragua, una brigada ben especial

Quan fa 35 anys de la Cruzada Nacional d'Alfabetitzación de Nicaragua (CNA),«d'aquella gesta pedagògica, logística i política qualificada per la UNESCO com la mobilització i participació popular més important del segle XX» en paraules de l'AEPCFA, l'Associació d'Educació Popular Carlos Fonseca Amador (AEPCFA) i  l'Institut Paulo Freire d'Espanya, organitzen una Brigada ben especial.  La brigada del 2015 participarà activament a les diferents activitats de celebració d'aquest aniversari, coneixerà l'experiència de l'alfabetització a la comunitat rama de l'illa Rama Cay, i visitarà la capital de la RAAS, Bluefields,així com diferents llocs de la Costa Carib Sud.

El 23 d'agost de 1980, es van mobilitzar 115.000 joves brigadistes per alfabetitzar 400.000 persones adultes, convertint Nicaragua en una gran escola. L'impacte de l'acció va ser extraordinari i el poble de Nicaragua va seguir en el seu camí fins aconseguir declarar la República de Nicaragua Territori Lliure d'analfabetisme.

 

Amb motiu d'aquest aniversari, l'AEPCFA fa una crida a les persones i organismes solidaris i compromesos amb el poble de Nicaragua i la seva alfabetització. I per aquest motiu, plantegen una brigada del 9 al 23 d'agost, per a 35 brigadistes procedents de qualsevol lloc d'Europa.

A partir d'aquí, tota la informació relativa a la Brigada CNA35 es publicarà al blog de l'entitat.Per a qualsevol informació, adreceu-vos a: sebasparra@solidaries.org.