30/01/2023

Aigua és Vida, Premi a la Difusió del Decreixement

La Comissió Catalana de l'Agenda Llatinoamericana Mundial, ha atorgat el XIVè Premi a la Difusió del Decreixement 2022. Memorial Arcadi Oliveres, a la plataforma Aigua és Vida per la seva defensa del dret a l'aigua com a dret humà. Foto: Aigua és Vida

La Comissió de l’Agenda Llatinoamericana, reconeix també la capacitat de la plataforma d'aglutinar esforços de moltes entitats i nivells territorials d'acció en la defensa del dret a l'aigua, així com per actuar davant l’emergència climàtica de sequera, proposant una nova cultura de l'aigua. El guardó reconeix també el fet que Aigua és Vida opti «pel decreixement en el consum d’aigua, posant límits al creixement il·limitat dels grans consumidors hídrics (produccions agrícoles i ramaderes, la indústria i les promocions urbanístiques)».

L’entrega del XIVè Premi a la Difusió del Decreixement 2022 es farà el proper dimarts, 7 de febrer, en una cerimònia a la Fundació Valvi de Girona, que començarà a les 19h amb una ponència càrrec de Pau Masramon i Ordis, president de l’associació Aigua és Vida Girona. Seguidament, hi haurà uns moments musicals a càrrec d’una petita representació de L’Orchestra Fireluche, per cloure l’acte”.

 

SOS Costa Brava, Fridays for Future Girona o ATTAC Catalunya són els darrers premiats, en les edicions de 2021, 2020 i 2019, respectivament.