03/11/2014

Ajut d'emergència a Sierra Leone, Tindouf i Gaza

El Consell Municipal de Solidaritat i Cooperació va aprovar, en la sessió del mes d’octubre, que l’Ajuntament de Girona fes tres aportacions per un valor total de 10.000 euros a Sierra Leone, Franja de Gaza i als campaments de refugiats sahrauís de Tindouf, en concepte d’ajuts d’emergència per pal·liar les greus situacions viscudes per la població civil d’aquests tres territoris. Foto: Aapsevilla

En el cas de Sierra Leone, l’ajut es destinarà al St. John of Got Catholic Hospital de Mabesseneh-Lunsar per fer front al brot de febre hemorràgica per virus d’ebola. Es comprarà equipaments, materials de seguretat i  de prevenció de contagi per als professionals, així com productes i medicaments per al tractament de la simptomatologia més aguda.

En el cas de la Franja de Gaza, l’ajut se centrarà en les víctimes palestines del conflicte armat entre Israel i Palestina. En concret, en el tractament i suport psicològic a la població desplaçada als refugis d’emergència de Nacions Unides. Pel que fa als campaments de refugiats sahrauís de Tindouf (Algèria) serà per fer front a la crisi humanitària arran de les inundacions produïdes el passat mes de setembre.

L’Ajuntament de Girona canalitza aquestes aportacions a través del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, un òrgan supramunicipal que garanteix el seguiment d’aquest ajuts i que coordina una acció conjunta amb la resta de municipis de Catalunya interessats a fer aportacions pel mateix concepte.