19/07/2013

Alliberen Mone Serra i Blanca Thiebaut

Les dues cooperants de Metges Sense Fronteres segrestades a Kènia fa 21 mesos, la palafrugellenca Montserrat Serra i la madrilenya, Blanca Thiebaut, van ser ahir alliberades. Es posa fi a un llarg captiveri que va començar el 13 d'octubre del 2011, quan les dues noies van ser capturades per un grup d'homes armats quan viatjaven en un vehicle pel camp de refugiats d'Ifo2, un dels que hi ha a Dadaab (Kènia). FOTO: MSF

La notícia de l'alliberament la donava ahir Metges sense Fronteres. Des del seu web, l'ONG assegurava que les dues treballadores humanitàries gaudeixen d'"un bon estat de salut" i que estan a l'espera d'unir-se amb les seves famílies, el més abans possible. 
Per part de l'entitat, s'està oferint tot el suport necessari a la Mone i la Blanca i les seves famílies. MSF ha tornat a fer una crida als mitjans de comunicació i l'opinió pública per què respectin "la privacitat de les cooperants durant tot el procés d'adaptació a la vida en llibertat."
MSF agraeix, a la seva pàgina web, l'esforç de totes les persones implicades en l'alliberament de Mone Serra i Blanca Thiebaut. L'organització ha condemnat enèrgicament els atacas contra les dues cooperants que donen assistència mèdica a la població somalí més vulnerable.