16/04/2012

Alter Sant Jordi

El proper dilluns 23 d'abril és Sant Jordi, el dia de la rosa i el llibre. Hem recollit en un monogràfic, aquelles propostes que ens han semblat que, per la participació d'entitats solidàries o per les temàtiques, encaixen en la tasca que estem duent a terme des de la Coordinadora d'ONG Solidàries. Aquí teniu doncs, un seguit de propostes amb lectures compromeses i accions solidàries. Bona lectura i feliç Sant Jordi! 

Presentacions i accions Sant Jordi 2012

Conferència DONA, ISLAM I PRIMAVERA ÀRAB. El Grup de Gènere i Interculturalitat de la Coordinadora d'ONG Solidàries, amb la col·laboració de la Llibreria Context, organitza una conferència amb Martha Zein i Nazanin Armanian, autores dels llibres «Irán, la revolución constante» i «El Islam sin velo», que presentaran durant l'acte. En finalitzar, tastet musical amb Kathy Evogly. Divendres  27 d'abril a les 19h., a la Llibreria Context, de Girona. Descarrrega CARTELL>>

Presentació del llibre «JOVES IMMIGRANTS MARROQUINS NO ACOMPANYATS», editat per Plataforma Educativa. Plataforma Educativa presentarà aquest llibre elaborat per l'educador social i psicòleg Ricard Calvo, que recull un estudi sobre l'avaluació del suport rebut durant la seva estada al sistema de protecció a la Infància de les comarques de Girona. La presentació es farà dilluns 23 d'abril a partir de les 12h del migdia a la seu de la Generalitat de Catalunya a Girona i comptarà amb la participació de Ferran Roquer, director territorial de Benestar i Família de la Generalitat de Catalunya, Sílvia Caselles, cap del serveis territorials DGAIA i Ricard Calvo, autor de l'estudi, Patró de la Fundació Plataforma Educativa i director d'Operacions de la Fundació Acció Social Infància (FASI). Si voleu assistir a la presentació, podeu confirmar la vostra assistència enviant un correu electrònic a protocol@plataformaeducativa.org

Presentació del llibre «LA DESGRÀCIA DE SER DONA», de Rosa Regàs. Presentació del llibre editat per Ara Llibres, en català i de Now books en castellà. Intervindran: Eugènia Cros (Col·lectiu per la igualtat) i Rosa Regàs. A la Llibreria 22 de Girona, el dijous 26 d'abril a les 21h.

Lectura de textos «JOAQUIM VALLMAJÓ I JOAN ALSINA. DUES VIDES PER LA SOLIDARITAT». Lectura de textos a càrrec de l'Aula de Teatre Eduard Bartolí i interpretació musical a càrrec de Sergi Palomeras, violoncel. Organitza: GEES, Amnistia Internacional-Alt Empordà, amb la col·laboració d'Aula de Teatre Eduard Bartolí, Consell Municipal de Solidaritat i Cooperació i Ajuntament de Figueres. Serà el proper dijous 26 d'abril, a les 19.30h, a la Plaça de la Solidaritat de Figueres.

Presentacions del llibre bilingüe (mískito-català) de l'AEPCFA, «ENSENYAR, APRENDRE, SALVAR-SE. LAN DAUKAIA, LAN TAKAIA, SWAKWI TAKAIA», que vol ser un manifest col·lectiu en favor de l'alfabetització i en favor de la llengua, sobretot les minoritàries, minoritzades i/o en perill d'extinció. Les properes presentacions són el dia 20 d'abril: a les 16.30h, a l'IES S'Agulla de Blanes, i a les 19.30h, al Casal Cívic Blanes-Can Borell. Amb Rocío Quijano i Sebas Parra.

Santa Jordina a Salt. Acció literària per les dones de Salt: «CANVIEM PARAULES PER PARAULES». L'Associació La Saltenca organitza una activitat pel 23 d'abril. Es tracta que féu arribar fins al 23 d'abril un vers de temàtica lliure via facebook o twitter, o a la mateixa parada que tindran al Passeig de Salt. I a canvi, rebreu un llibre.  

Parades solidàries a Figueres i Girona. Igual que a Girona podreu trobar estands d'entitats solidàries a la Plaça Catalunya, el GEES i Amnistia Internacional Alt Empordà són dues de les entitats que seran presents a la Festa de Sant Jordi de Figueres, amb un estand conjunt a la Rambla. Ambdues associacions col·laboraran un cop més en la celebració, que aprofitaran per vendre llibres i roses i també per difondre al públic la seva activitat i distribuir butlletes per fer nous socis. Els llibres que es posaran a la venda seran de temàtica diversa, però entre ells seran majoritaris els llibres infantils i els de títols de l'àmbit de la solidaritat i la cooperació. A Girona, a Plaça Catalunya, hi trobareu la Fundació Vicente Ferrer que vendrà imants o bolígrafs de rosa, productes artesanals elaborats per dones amb discapacitat de les castes i grups més desafavorits d'Andhra Pradesh. La Fundació Vicente Ferrer també serà a Lloret de Mar.

També podeu consultar les recomanacions que fa el Centre de Recursos per la Pau i la Solidaritat de la Coordinadora d'ONG Solidàries al RECURS DEL MES D'ABRIL. Totes aquestes lectures, són accessibles per préstec gratuït, a l'Espai de Solidaritat.

Si tens alguna suggerència per afegir-la, fes-nos-la arribar a: comunicacio@solidaritat.org