17/06/2013

Amb un punt de solidaritat

Així volem començar l'estiu! La Coordinadora d'ONG Solidàries comença una nova campanya de distribució de punts de llibre a les biblioteques de les comarques gironines. En aquesta ocasió s'ha dissenyat una nova sèrie de cinc punts que contenen flaixos informatius sobre el dret a l'aigua, la sostenibilitat ambiental, la pobresa, la petjada de carboni o sobre la malària. Els punts de llibre volen captar l'atenció de la ciutadania i donar a conèixer el Centre de Recursos per la Pau i la Solidaritat de la Coordinadora, un centre gratuït i de referència a Catalunya en l'àmbit solidari, que ja compta amb més de 3.000 recursos: DVD, llibres, jocs, exposicions...

Els punts han estat dissenyats com una eina de sensibilització de la ciutadania vers els temes que treballen les entitats de la Coordinadora i que són la base del CeDRe. D'aquesta manera es vol ampliar el nombre d'usuaris i aconseguir que s'hi acostin nous públics, poc avesats als continguts de solidaritat però amb un potencial interès cap a ells.

En el revers de cada punt s'hi pot trobar informació sobre cada tema i una breu explicació del CeDRe, on podran ampliar la informació de cadascun, si ho desitgen. La Coordinadora d'ONG Solidàries repartirà un total de 5.000 punts de llibre a les biblioteques de la demarcació, però també es poden passar a recollir a l'Espai de Solidaritat (c. Mestre Francesc Civil, 3 de Girona). Els punts s'aniran repartint a partir del mes de setembre -excepte els mesos de juliol i agost- i la campanya es perllongarà fins a finals d'any.  

Aquesta iniciativa compta amb el suport de l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament, l'Ajuntament de Girona i l'Ajuntament de Figueres.