• Inici>
  • Actualitat>
  • Notícies>
  • Àmplia majoria parlamentària i el Govern donen suport a la iniciativa per un Pacte Nacional d’Acció Exterior, el 2014.

12/12/2013

Àmplia majoria parlamentària i el Govern donen suport a la iniciativa per un Pacte Nacional d’Acció Exterior, el 2014.

Representants de cinc grups parlamentaris (CiU, ERC, PSC, ICV-EUiA i la CUP), juntament amb la Secretaria d’Acció Exteriors de la Generalitat de Catalunya i de l’Associació Catalana de Municipis i de l’Associació de Municipis per la Independència es van comprometre, aquest dimarts, a participar en el debat d’aportacions de la proposta per un Pacte Nacional d’Acció Exterior impulsat des de la societat civil i en el qual participa la Coordinadora d'ONG Solidàries.

 

Membres de la Taula d’Acció Exterior que impulsen un pacte nacional que fixi les bases de la futura presència internacional de Catalunya al món, van presentar al Parlament el calendari i el procediment perquè les organitzacions polítiques i socials així com les institucions del país, se sumin, al procés participatiu amb les seves aportacions al document inicial que la Taula ha estat treballant des de fa un any i que ja ha rebut la adhesió d’una vuitantena d’entitats, organismes i institucions que treballen a l’exterior. (Veure a sota)

El document inicial ja s’havia presentat el 12 de juliol passat a la Comissió d’Exteriors, i el que es pretenia amb la reunió de dimarts, era constituir la COMISSIÓ ORGANITZADORA DEL PACTE NACIONAL D’ACCIÓ EXTERIORS i fixar les dates de finalització d’aportacions al document i de celebració del debat d’aportacions per tancar definitivament el document.

Període per fer arribar aportacions al text:

Obert des d'ara el desembre 2013 fins el 31 de gener de 2014.

Poden fer aportacions els grups parlamentaris, les institucions, les organitzacions, agents econòmics i socials que es vulguin afegir al debat del procés.

Jornada per presentar el document i les aportacions rebudes:

15 de febrer de 2014  a la Sala de Martí l'Humà del Museu d'Història de Barcelona.

El pas següent, després de la incorporació de les aportacions que s’acordin, serà l’acte de signatura del Pacte Nacional d’Acció Exterior entre totes les entitats i organismes que ja s’han adherit i les que s’afegeixin, juntament  amb el Govern, el món local així com els agents econòmics i socials.

Tothom va valorar com  a molt positiva aquesta iniciativa pionera, ja que es posa en marxa, una nova forma de com construir les polítiques públiques i més concretament un PACTE NACIONAL. Està demostrat que això crea molta més apropiació del procés, per part de tots els organismes que finalment seran els signants de l’acord ja que conjuntament hauran contribuir a formular-lo.

http://pactenacaccioext.wordpress.com/

LLISTAT ADHESIONS>>